Запечений буряк у маринаді️ — страва, яка за рахунок кількох екзотичних складових надасть незвичного смаку такому поширеному овочеві, як буряк.
Інгредієнти:
буряк — 600 г;
сіль — за смаком;
молотий чорний перець — за смаком;
петрушка — 10 г;
оливкова олія — 3-3,5 ст. л.;
часник — 2-3 зубчики;
сироп топінамбура — 1 ч. л. (25 г);
бальзамічний соус — 1 ст. л.
Приготування.
Буряк почистити і порізати часточками. Викласти на лист, застелений пергаментом.
Змастити оливковою олією й запікати в розігрітій до 200 °С духовці близько півгодини. Перевернути шматочки і запікати ще 20 хв.
Для маринаду з'єднати дрібно порізаний часник, мед, решту оливкової олії й оцет.
Запечені буряки викласти в глибоку тарілку, посипати петрушкою і влити маринад, перемішати. За смаком додати сіль і чорний мелений перець.
Буряк буде готовий до подачі буквально за 30 хвилин.
Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.
Окрім того, ми розповідали про помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму.