Догори
Дати відгук

Домашній сир — легкий і оригінальний рецепт із простих продуктів

Він чудово смакує, наприклад, як намазка на хліб.

1 хв на прочитання19 Лютого 2024, 21:19
Зернистий вершковий сир особливо смакує як намазка. Фото: Лена Бауманн для ZEITmagazin ONLINE Зернистий вершковий сир особливо смакує як намазка. Фото: Лена Бауманн для ZEITmagazin ONLINE
Поділитись:

Цей зернистий вершковий сир можна приготувати самостійно — знадобиться лише три інгредієнти, а також сито, марля чи муслінова серветка та велика миска. Він чудово смакує, наприклад, як намазка на хліб. Die Zeit ділиться покроковим рецептом.

Інгредієнти (на дві порції):

молоко — 1 л;

оцет 5 % кислотності або лимонний сік — 3 ст. л.;

йогурт, вершки чи сметана — 1 ст. л. до 2;

сіль.

Приготування.

Налити молоко в каструлю і повільно нагріти на середньому вогні приблизно до 90 °, час від часу помішуючи, щоб молоко не пригоріло. Якщо у вас нема термометра, можна просто перевірити пальцем, чи молоко гаряче.

Щойно воно стане гарячим, зняти каструлю з плити і додати оцет або лимонний сік. Молоко досить швидко почне згортатися. Залишити на 30 хвилин, накривши кришкою.

Покласти сито у велику миску та застелити його тканиною. Вилити вміст каструлі на тканину, потім скласти тканину та відтиснути його. Потім знову відтиснути протягом 20 хвилин за допомогою важкого предмета.

Потім зняти сир із тканини в миску і розпушити його виделкою, щоб утворилися характерні пластівці. Посолити за смаком і додати сметану чи йогурт.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.