Домашній квас — легкий і бюджетний рецепт

1 хв на прочитання02 Липня 2023, 16:46

Це не лише смачно, а й знижує рівень холестерину.

Приготування домашнього квасу не потребує багато часу й особливого вміння. Телеграм-канал «Дача. Сад та город» ділиться двома простими й бюджетними рецептами вівсяного квасу.

У 3-літрову посудину засипати 400-500 г промитого вівса, додати 3-4 столові ложки цукру, залити холодною очищеною водою, накрити посудину і залишити її на 3-4 дні при кімнатній температурі для зброджування вівса. Якщо ви любите різкий смак квасу, то першу порцію можете вилити. В овес, що залишився, знову слід додати цукор, воду і через 4 дні злити рідину — квас готовий. Вівсяна закваска зберігається протягом трьох місяців.

Можна приготувати квас із вівса, рецепт якого включає родзинки та натуральний мед. Приготування квасу аналогічне до класичної рецептури, тільки замінюється цукор на 50 г родзинок та 1-2 столові ложки будь-якого меду. Родзинки роблять колір квасу темнішим і надають напою аромату.

Білок, що входить до складу вівса, благотворно впливає на відновлення тканин, а клітковина знижує рівень холестерину.

Також ми писали, що «той самий» квас можна приготувати вдома, і всього за 6 годин — простий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: