Догори
Дати відгук

«Той самий» квас можна приготувати вдома, і всього за 6 годин — простий рецепт

Цей домашній квас не відрізняється на смак від того, який улітку продають у бочках.

1 хв на прочитання04 Червня 2023, 00:38
Поділитись:

«Той самий» квас, який не відрізнити від бочкового, можна приготувати вдома — виходить смачно і швидко, всього за 6 годин уже можна буде насолоджуватися напоєм.

Інгредієнти:

холодна вода — 5 л;

цикорій (без будь-яких смакових добавок) — 2 столові ложки;

лимонна кислота — 1 чайна ложка; 

цукор — 650 г (якщо любите менш солодкий, то 400 г);

дріжджі — ½ 11-грамової пачки.

Приготування.

Усі інгредієнти з'єднати і поставити на вогонь. Довести до кипіння.

Після закипання вимкнути і дати охолонути до температури парного молока.

Засипати дріжджі.

Дати настоятися години 3-4, щоб з'явилася піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч у теплому місці).

Коли з'явитися піна, покуштувати (уже має бути як квас, тільки не холодний). Розлити в тару і поставити в холодильник для охолодження.

Освіжаючий напій готовий.

Також ми розповідали про вишневий квас — приємне охолодження у спеку з користю для здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро