- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Той самий» квас можна приготувати вдома, і всього за 6 годин — простий рецепт
«Той самий» квас можна приготувати вдома, і всього за 6 годин — простий рецепт
Цей домашній квас не відрізняється на смак від того, який улітку продають у бочках.
«Той самий» квас, який не відрізнити від бочкового, можна приготувати вдома — виходить смачно і швидко, всього за 6 годин уже можна буде насолоджуватися напоєм.
Інгредієнти:
холодна вода — 5 л;
цикорій (без будь-яких смакових добавок) — 2 столові ложки;
лимонна кислота — 1 чайна ложка;
цукор — 650 г (якщо любите менш солодкий, то 400 г);
дріжджі — ½ 11-грамової пачки.
Приготування.
Усі інгредієнти з'єднати і поставити на вогонь. Довести до кипіння.
Після закипання вимкнути і дати охолонути до температури парного молока.
Засипати дріжджі.
Дати настоятися години 3-4, щоб з'явилася піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч у теплому місці).
Коли з'явитися піна, покуштувати (уже має бути як квас, тільки не холодний). Розлити в тару і поставити в холодильник для охолодження.
Освіжаючий напій готовий.
Також ми розповідали про вишневий квас — приємне охолодження у спеку з користю для здоров’я.