Догори
Дати відгук

До яких країн зараз можна поїхати українцям: де ПЛР-тести на COVID-19 потрібні, а де — ні

Погрітися на сонечку та отримати нові враження можна навіть зараз, у часи пандемії та карантину.

6 хв на прочитання09 Лютого 2021, 14:15
Куди можна полетіти з України.Фото ілюстративне, Занзібар Куди можна полетіти з України.Фото ілюстративне, Занзібар
Поділитись:

Поки песимісти скаржаться на закриті кордони, оптимісти шукають можливості для нових пригод. Для поїздок зараз відкрито не так уже й мало країн, залишається тільки вибрати ту, яка по кишені.

Як пише  tripmydream,   у списку «зелених» на момент публікації Мальдіви, Єгипет, Танзанія (Занзібар), Туреччина, Шрі-Ланка та Болгарія. Серед відкритих, але «червоних» туристичних країн — Домініканська республіка, ОАЕ та Мексика. Насправді, не такий вже і скромний вибір.

Туреччина

Зона МОЗ України: «зелена»

Умови в'їзду: всі туристи від шести років повинні оформити страховку, яка покриває лікування COVID-19 і надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Довідка має бути англійською мовою з печаткою лабораторії, сертифікованої МОЗ.

Мандрівникам, які за 10 днів до в'їзду в Туреччину відвідували Великобританію, Данію або ПАР потрібно буде пройти семиденний карантин із повторним тестуванням.

Куди можна полетіти з України. Фото ілюстративне, Єгипет

Єгипет

Зона МОЗ України: «зелена»

Умови в'їзду: мандрівники повинні надати страховий поліс і негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в'їзду. У грудні влада Єгипту трохи посилили правила в'їзду в зв'язку з великою кількістю випадків із підробленими довідками. Тепер сертифікати ПЛР-тестів мають відповідати ряду вимог:

  • сертифікат має бути виданий офіційною лабораторією, зареєстрованою в державі походження документа, і має містити печатку лабораторії, підпис лікаря та/або QR-код, що містить посилання на результат тесту на офіційному сайті лабораторії;
  • має містити точну дату, час складання тесту, а також інформацію про особу, якій належить тест;
  • не має містити жодних виправлень або поправок;
  • має містити інформацію про проведений вид тесту;
  • має бути виданий англійською мовою.

Не приймаються сертифікати заповнені від руки. У разі виникнення сумнівів у правдивості тесту, єгипетська сторона залишає за собою право на проведення повторного тесту після прильоту.

Танзанія

Зона МОЗ України: «зелена»

Умови в'їзду: в'їзд відкритий, тест на COVID-19 не потрібен, але знадобиться віза до Танзанії. Її можна оформити просто в аеропорту після прибуття або заздалегідь. Вартість — $50.

Мальдіви

Зона МОЗ України: «зелена»

Умови в'їзду: необхідно надати негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за 72 години до в'їзду.

Куди можна полетіти з України. Фото ілюстративне, Шрі-Ланка

Шрі-Ланка

Зона МОЗ України: «зелена»

Умови в'їзду: туристам потрібно надати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до посадки на рейс. ПЛР-тестування можна зробити в одному з рекомендованих МОЗ України медичних центрів або вибрати одну з лабораторій-партнерів туроператорів, з якими є домовленість про знижені ціни для туристів. Ще один тест потрібно зробити після прильоту на Шрі-Ланку.

У сертифікаті про проведений ПЛР-тесті мають бути вказані ім'я та прізвище точно так же, як у закордонному паспорті, латиницею. Негативний результат тесту має бути оформлений на бланку лабораторії з мокрою печаткою.

Другий ПЛР-тест всім туристам без винятку, включаючи дітей від трьох років, потрібно зробити після прильоту на острів. Вартість тесту — 45 USD / чол.

Результат тесту буде готовий протягом 24–48 годин. До отримання результату тесту туристам не можна залишати територію готелю. Їжа та напої будуть надані персоналом готелю в номер за запитом.

Туристи з позитивним результатом будуть ізольовані в окремий карантинний готель зі збереженням заброньованого в рамках туру харчування. Також можна буде вільно користуватися інфраструктурою готелю. Медичні витрати будуть покриватися згідно з оформленим страховим полісом.

Туристи з негативним результатом ПЛР-тесту відпочивають у своїх готелях згідно із заброньованим туром. Гості повинні будуть залишатися в готелі протягом наступних семи днів і користуватися тільки інфраструктурою готелю, пляжем.

Екскурсії на острові можливі тільки через п’ять днів перебування у країні і за наявності негативного ПЛР-тесту, який гості здають у день прильоту.

Доступні екскурсії з п'ятого дня: Національний парк Яла, Пінавелла — слонячий розплідник, місто Галле та голландський порт.

Багатоденні екскурсії островом можливі тільки після 14-денного перебування на острові.

Також для в'їзду у Шрі-Ланку громадянам України необхідно отримати візу. Вартість візи — $35.

Куди можна полетіти з України. Фото ілюстративне, ОАЕ

ОАЕ

Відзначимо відразу, для туристів зараз відкриті тільки два міста — Дубай і Абу-Дабі. На момент публікації  (02.02.2021) Об'єднані Арабські Емірати перебувають у «червоній» зоні, а значить після повернення в Україну потрібно буде пройти 14-денну самоізоляцію з додатком «Дій вдома». Для припинення карантину можна надати негативний ПЛР-тест, зроблений в Україні, або ж негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну.

Дубай

Умови в'їзду: перед вильотом потрібно заповнити спеціальну форму, яка інформує про стан здоров'я (бланк надається авіакомпанією) й оформити міжнародну медстраховку, яка покриває лікування COVID-19.

Також туристи обов'язково повинні надати довідку про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зданого не більше, ніж за 72 години до прибуття. Українцям після прибуття до Міжнародного аеропорту Дубая потрібно буде здати ще один ПЛР-тест. Діти до 12 років і пасажири з інвалідністю середнього або важкого ступеня від ПЛР-тесту звільняються.

Перед прибуттям в ОАЕ і проходженням прикордонного контролю потрібно завантажити додаток «COVID-19 DXB» і зареєструватися в ньому для можливого подальшого спілкування з органами охорони здоров'я ОАЕ.

Туристи не зможуть в'їхати в Дубай, якщо за 14 днів до цього побували у Південній Африці.

Куди можна полетіти з України. Фото ілюстративне, Дубай

Абу-Дабі

Умови в'їзду: 1 лютого 2021 року в Абу-Дабі ввели нові правила в'їзду. Всі гості столиці ОАЕ тепер повинні завантажувати результати ПЛР-тесту у спеціальний додаток Al Hosn для відстеження.

Al Hosn дасть змогу владі уточнювати норми карантину, яких необхідно дотримуватися кожному прибулому.

Додаток можна завантажити в App Store і Google play. У нього можна буде завантажувати ПЛР-тест, який буде діяти до 48 годин, до моменту в'їзду в Абу-Дабі, і тест на антитіла (DPI). У випадку з тестом на антитіла, турист може в'їхати в емірат протягом 24 годин із моменту отримання негативного результату. Один і той же тест можна вводити більше одного разу.

Після прибуття туристи повинні пройти ще два ПЛР-тести: на четвертий і восьмий день після прибуття.

Мексика, Домініканська республіка, Болгарія

Зона МОЗ України: «червона»

Умови в'їзду: в'їзд дозволений, ПЛР-тест на COVID-19 не потрібен.

До слова, для українців подорожчають тури в Єгипет: дешевий курорт, але не зовсім.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost