Догори
Дати відгук

Для профілактики потрібно вживати лише один вітамін — невролог

Навіть якщо ви перехворіли на COVID-19.

1 хв на прочитання02 Лютого 2022, 07:41
Вітаміни Вітаміни
Поділитись:

Міф про необхідність постійного вживання вітамінів дуже розбурхує уяву пацієнта, особливо після перенесення коронавірусу. Про це розповів лікар-невролог Євген Скрипник.

Досліджень, що після коронавірусу потрібно приймати вітаміни, немає, наголошує лікар.

Він пояснює, що, звісно, вітаміни потрібні, як і мінерали, але лише тим, у кого лабораторно підтверджений їх дефіцит.

«Єдиний вітамін, який можна приймати для профілактики, оскільки ми живемо не в сонячній Туреччині — вітамін D», — говорить Євген Скрипник.

Невролог розповідає, що на практиці вкрай рідко виникають ситуації, коли організм потребує введення додаткових кількостей усіх відомих вітамінів, не кажучи вже про мікроелементи, якими найчастіше доповнені полівітамінні препарати.

Лікар нагадує, що немає жодного якісного дослідження, котре довело б позитивний вплив вітамінно-мінеральних комплексів на зниження серцево-судинних ризиків, смертності від кардіологічних захворювань і частоти інфарктів і інсультів.

Натомість негативний вплив гіпервітамінозу доведений. Наслідками прийому вітамінів є алергічні реакції, онкологічні захворювання тощо.

«Полівітаміни — ліки, що стимулюють зростання фармацевтичної промисловості». Якщо людина нормально харчується (не голодує), то просто так приймати вітаміни не потрібно! Тому забудьте про полівітаміни», — радить Євген Скрипник.

Він підкреслює, що жодна добавка не здатна замінити повноцінний раціон. Саме їжа значно багатша на вітаміни та мікроелементи та корисніша для організму,

Нагадаємо, користь вітамінів не абсолютна: як її посилити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.