Догори
Дати відгук

Для імунітету та краси: корисні властивості ряжанки

При тривалих мігренях рекомендується пити стакан ряжанки щодня.

1 хв на прочитання13 Жовтня 2022, 12:33
Поділитись:

Ряжанка: користь, протипоказання, поради по вибору та відеорецепт.

Якщо ти дбаєш про своє здоров’я і добре переносиш кисломолочні продукти, спробуй ввести до раціону ряжанку. Вона не лише має м’який смак і приємну кремову текстуру, але й надзвичайно корисна.

Вітаміни А, В1, В2 (рибофлавін), Е, кальцій, фосфор, калій – ось лише частина того, за що організм тобі подякує.

Але чим саме цей кисломолочний напій корисний для здоров’я? Зараз усе розкажемо.

Чим саме корисна ряжанка

  • Завдяки вмісту пробіотиків, ряжанка легко засвоюється, нормалізує роботу кишечника і травної системи в цлому.
  • При регулярному вживанні допомагає від гіпертонії.
  • Якщо переїси – випий пів склянки ряжанки. Вона містить ферменти, які допомагають перетравлювати їжу, тож уже за 20-30 хвилин ти відчуєш значне полегшення.
  • Ряжанка містить багато кальцію і фосфору, тому корисна для краси волосся, нігтів та шкіри.
  • Регулярне вживання продукту нормалізує роботу нирок.
  • Ряжанка пригнічує розмноження гнильних бактерій у кишечнику, завдяки цьому – підвищує імунітет.
  • При тривалих мігренях рекомендується пити стакан ряжанки щодня.
  • Ряжанка – найбезпечній кисломолочний продукт для дітей, оскільки вкрай рідко викликає алергію.

Шкода і протипоказання

З обережністю ряжанку варто вживати людять, які мають такі проблеми:

  • Ожиріння (оскільки вона досить калорійна і здатна посилювати апетит).
  • Індивідуальна непереносимість молочнокислих продуктів.
  • Підвищена кислотність шлункового соку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.