На святах не варто захоплюватися безалкогольним глінтвейном. Приготований на основі пакетованого соку, він містить багато цукру, застерігають дієтологи.
В основному безалкогольний глінтвейн готують, використовуючи виноградний сік, який при нагріванні втрачає велику частину своїх корисних речовин, але зберігає високий глікемічний індекс.
Тим, хто страждає порушенням вуглеводного обміну (цукровий діабет, інсулінорезистентність) потрібно повністю виключити зі свого раціону напої на основі соків.
В цілому ж, прянощі для приготування глінтвейну мають антиоксидантні та протизапальні властивості, покращують кровообіг і підвищують рівень обміну речовин.
Крім того, якщо йдеться про алкогольний напій, прянощі та спеції, які використовуються для приготування, розширюють судини, дублюючи вплив етанолу. Фрукти ж, які додаються в напій, втрачають практично всі корисні властивості при термообробці.
Слід врахувати, що відмовитись від цукру сьогодні практично неможливо. Виникає солодка емоційна та фізична залежність, тому боротися з нею треба протягом декількох тижнів і поступово.
Для початку — напишіть список: що ви виключаєте одразу, а що — пізніше.
Перше, від чого варто відмовитися — це, звичайно, солодкі напої.