Догори
Дати відгук

Дієтологи назвали 5 найкращих овочів для серця

Овочі є необхідними у раціоні, коли йдеться про здоров’я серця.

2 хв на прочитання21 Грудня 2023, 13:35
Дієтологи назвали 5 найкращих овочів для серця Дієтологи назвали 5 найкращих овочів для серця
Поділитись:

Проблеми із серцем можуть виникати через різні фактори, такі як високий кров’яний тиск і рівень холестерину, діабет, надмірна вага або ожиріння, а також нездорове харчування. Якщо ви зараз маєте справу з будь-якою з цих проблем, то в майбутньому ви можете страждати від серцевих нападів та ішемічної хвороби. Однак є способи покращити здоров’я серця, і один із них включає здорове харчування.

Дослідження постійно показують: чим більше овочів ви споживаєте, тим нижчим буде ризик серцевих захворювань та інсульту.

Однак дієтологи все ж змогли вибрати п’ятірку найкращих для вашого серця, тому продовжуйте читати, щоб дізнатися подробиці.

  1. Цибуля. Цей овоч є хорошим джерелом фітохімічних речовин, багатих на сірку. Ці фітохімічні речовини знижують рівень холестерину та розщеплюють тромби, що може знизити ризик серцевих захворювань та інсульту.
  2. Помідори. В цих овочах міститься лікопін – натуральний рослинний пігмент, що володіє потужними і вираженими властивостями антиоксидантів. Саме тому помідори можуть нейтралізувати шкідливий вплив вільних радикалів, запобігати окисні пошкодження і запалення.
  3. Броколі. Відмінне джерело антиоксиданту лютеїну, а також вітаміну C. Броколі знижує рівень холестерину і запобігає патологічним змінам в кровоносних судинах.
  4. Шпинат. Цей овоч багатий магнієм, який підтримує здорові серцеві ритми. Відмінний спосіб профілактики аритмії.
  5. Дика спаржа. Природне і багате джерело фолатів. Спаржа запобігає скупченню в організмі амінокислоти під назвою гомоцистеїн. Підвищений рівень гомоцистеїну пов’язаний зі збільшенням ризику порушень серця на кшталт хвороби коронарних артерій, а також інсультів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.