Догори
Дати відгук

Дієтолог розкрила несподівану користь сала в пандемію

Свіже сало можна вживати щодня

1 хв на прочитання03 Грудня 2021, 08:11
Сало Сало
Поділитись:

Сало — традиційний український продукт, який може похвалитися не тільки своїм неповторним смаком, але і багатим вітамінним складом. Дієтолог Людмила Гончарова розповіла, чому сало особливо корисно вживати в холодну пору року, особливо на тлі пандемії коронавірусу.

Спеціаліст зазначила, що з настанням холоду наш організм починає потребувати вітамінів, мінералів і тваринних жирів, які зміцнюють імунну систему та роблять її більш стійкою до різних вірусів. А міцний імунітет — це саме те, що потрібно у період пандемії коронавірусної інфекції.

За словами дієтолога, свіже сало можна вживати щодня (по 10–30 грамів), а ще краще разом із зеленню або листовим салатом і оливковою олією. Така звичка знизить в організмі рівень «поганого» холестерину, а також додасть енергії та витривалості. Відомо, що в салі містяться вітаміни А, Е, D, а також калій, натрій, марганець, залізо та інші цінні для здоров'я мікроелементи.

Крім цього, у продукті є арахідонова кислота, яка покращує роботу серця, мозку та позитивно впливає на нирки та склад крові. Не варто переживати про те, що сало додасть вам зайвих кілограмів, експерти кажуть, що цей продукт, навпаки, використовують для схуднення, тому що він швидко насичує та притупляє апетит.

Нагадаємо, що безконтрольне вживання вітамінів може призвести до профіциту, а в результаті — до серйозної хвороби.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.