Дієтолог порадила корисний напій для профілактики раку та діабету
Цей вид чаю також покращує зовнішній вигляд шкіри, сприяє активній роботі мозку.
Істотно знизити ризик розвитку онкологічних захворювань та діабету дозволяє регулярне вживання зеленого чаю. Таку думку висловила дієтолог Антоніна Стародубова
У зеленому чаї, як і в чорному, міститься нікотинова кислота, провітаміни А та В та інші корисні речовини. Проте зелений чай через особливості обробки все ж таки особливо багатий на поліфеноли та антиоксиданти, зазначає експерт. Крім профілактичного ефекту, цей вид чаю також покращує зовнішній вигляд шкіри, сприяє активній роботі мозку, підвищує загальну опірність організму.
Разом з тим вміст кофеїну в ряді сортів зеленого чаю можна порівняти з показниками кави. Тому зелений чай рекомендується вживати у першій половині дня.
Раніше наголошувалося, що часте вживання зеленого чаю може підвищити рівень сечової кислоти, що призводить до ризику розвитку подагри.
Перед прийняттям будь-яких рішень, що стосуються вашого здоров’я, консультуйтеся зі спеціалістом.
До слова, дієтолог назвав найкращий напій для зміцнення серцевого м'язу.