Догори
Дати відгук

Дієтолог назвала 8 найкращих овочів для зменшення жиру на животі

Вони здатні покращити травлення, регулювати рівень цукру в крові та сприяти здоровій втраті ваги.

4 хв на прочитання10 Лютого 2024, 21:03
 8 овочів для зменшення жиру на животі 8 овочів для зменшення жиру на животі
Поділитись:

Не існує поганих овочів. Звичайно, ви можете змінити їх харчову цінність, якщо смажите їх у фритюрі, але за своєю суттю овочі - це продукти, багаті поживними речовинами та антиоксидантами, які заслуговують на місце в кожному прийомі їжі. Загалом, вживання великої кількості овочів може допомогти зменшити ризик захворювань, покращити травлення, регулювати рівень цукру в крові та сприяти здоровій втраті ваги. Крім цих переваг, деякі дослідження навіть показують, що деякі овочі містять поживні речовини, які також можуть допомогти у втраті жиру на животі.

Магістр громадського здоров'я, доктор медичних наук та дипломований дієтолог Триста Бест розповіла про ці овочі та поживні речовини, що містяться в них.

Броколі

Брокколі-один з найбільш поживних овочів, який ви можете знайти. Дієтологи рекомендують цей зелений овоч як продукт, що допомагає контролювати вагу в області живота.

"Цей хрестоцвітний овоч багатий антиоксидантами, які допомагають зменшити запалення в організмі. Основною сполукою є сульфорафан, який знижує рівень цитокінів і NF-kB в організмі. Ці речовини запускають запальний процес. Зменшуючи запалення, організм може краще схуднути і ефективно працювати в усіх інших областях", — говорить Бест.

Морква

Дослідження журналу "Академії харчування та дієтології" включило моркву в список корисних овочів для боротьби з жиром на животі.

Як повідомляється, морква багата рослинною сполукою під назвою лютеїн, яка, як показали дослідження, має антиоксидантні властивості, а також потенційно допомагає зменшити жирову тканину в області живота. Крім того, Бест каже, що жування сирої моркви може допомогти поліпшити обмін речовин.

Латук

Цей салат багатий лютеїном, рослинною сполукою, яка, як ми вже згадували, потенційно сприяє зменшенню жиру на животі. Ця сполука є частиною більшої групи сполук, які називаються каротиноїдами, які можуть допомогти у втраті жиру.

Одні дослідження за участю японських чоловіків, які страждають ожирінням, показало, що збільшення споживання овочів, багатих каротиноїдами (включаючи овочі, багаті лютеїном, такі як салат-латук), може зменшити кількість вісцерального жиру — типу черевного жиру, розташованого поблизу життєво важливих органів черевної порожнини.

Помаранчевий і жовтий болгарський перець

Ці яскраві та смачні овочі, багаті лютеїном, є чудовим доповненням до дієти, яка позбавляється від жиру на животі, і їх легко додавати до різноманітних страв або окремо.

Дослідження, опубліковане в Британському журналі харчування, показало, що в поєднанні з низькокалорійною дієтою добавки лютеїну мали кілька позитивних ефектів на учасників. У тих, хто приймав лютеїн, спостерігалося зменшення окружності талії, вісцерального жиру, маси тіла і жирових відкладень, а також зниження рівня холестерину.

Буряк

Про буряк мало говорять, але ці земляні коренеплоди наповнені поживними речовинами, які можуть допомогти вам контролювати вагу в області шлунка і, можливо, навіть покращити травлення.

Цей овоч багатий клітковиною-близько 3,8 грамів на чашку. Відомо, що вживання достатньої кількості клітковини під час кожного прийому їжі або перекусу допомагає запобігти здуття живота, зменшити апетит і посилити відчуття ситості. Клітковина також може допомогти поліпшити здоров'я мікробіома кишечника, що має вирішальне значення для підтримки або здорового схуднення.

Капуста

Капуста багата поживними речовинами, вітамінами A, K, C і B6, а також марганцем, міддю та калієм. Ви також отримаєте клітковину і білок всього за 43 калорії на 100 грам.

Пам'ятайте те дослідження, що темно-зелені овочі допомагають зменшити кількість жиру в животі? Капуста включена до цього списку темно-зелених овочів, тому включення більшої кількості цієї листової їжі у свій раціон може допомогти вам досягти мети зменшення жиру навколо шлунка.

Шпинат

Ця листова зелень наповнена поживними речовинами і чудово підходить для салату, рагу або додавання до білкового коктейлю. На думку дієтологів, додавання в раціон більше шпинату може допомогти вам втратити жир на животі.

Червоний перець

Червоний солодкий перець - універсальний овоч з натуральною солодкістю, який відмінно поєднується зі смаженим. 

"Солодкий перець-ідеальний овоч, який можна додати до дієти для схуднення. Він містить мало калорій і багато поживних речовин, а також допомагає створити відчуття ситості після їжі. Ця комбінація може допомогти запобігти переїданню протягом дня", - каже дієтолог Бест.

Ще однією перевагою червоного болгарського перцю є те, що він багатий каротиноїдом під назвою лікопін, який може допомогти зменшити жир у животі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.