Десерт зі смаком дитинства: як приготувати шоколадну ковбасу
Солодка ковбаса - частування, яке легко можна зробити самостійно.
Найпростіше, що можна приготувати зі солодкого без випікання та зайвої мороки — це шоколадна ковбаса. Завжди виходить смачно. А ще цей десерт неможливо нічим зіпсувати.
Мабуть, для багатьох стане несподіванкою, що батьківщиною шоколадної «ковбаси» є Шотландія. Саме там місцеві кондитери ще наприкінці XIX ст. вперше приготували цей десерт.
Солодка ковбаска - класичний рецепт зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- Печиво пісочне (цукрове) - 400 г
- Молоко згущене-0,5 банки (190 г)
- Масло вершкове (кімнатної температури ) - 100 г
- Горіх волоський - 50 г
- Какао-порошок - 3 ст. ложки
Як готується солодка ковбаска зі згущеним молоком
Масло наріжте шматочками, горіхи подрібніть, печиво поламайте руками так, щоб залишалися невеликі скибочки. З'єднайте все в одній ємності, туди ж додайте какао-порошок і згущене молоко. Ретельно вимісити інгредієнти до однорідної маси, викладіть її на плівку, закрутіть ковбаскою. Поставте в холодильник на 1 годину, а потім подавайте до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.