Десерт сезону: рецепт гарбузових кексів

2 хв на прочитання15 Листопада 2022, 13:39
Кексы с отрубями на йогурте: отличная идея для праздничного стола

Гарбузових страв ніколи не буває багато

ТАЄМНИЦІ СМАЧНОГО КЕКСУ

Гарбуз – душа цієї страви. Він має бути найкращим. Солодким, ароматним, пружним. Запитайте у продавчині, чи притаманні ці риси її гарбузикам. Коли вона дізнається, що ви це запитуєте задля приготування кексів, точно буде щирою.

Або купіть декілька у супермаркеті. Спробуйте, запам’ятайте найкращий і беріть потім тільки такий. Що робити з іншими, ви зрозумієте, коли скористаєтесь пошуком на нашому сайті. Там багато варіантів. І звісно, його можна просто заморозити. Зима довга.

Натирайте гарбуз на дрібну тертку. Так він краще порідниться з іншими інгредієнтами.

Не додавайте забагато розпушувача, бо наші кекси з гарбуза можуть перетворитися у мегакекси та навіть спробувати утікти з формочок.

Не забувайте про корицю. Вона і гарбуз створені один для одного. Ідеальна пара.

Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі та менше цукру, так і солодкими – гарні обидва варіанти. Солоненькі можна використовувати навіть замість хліба – буде чудовезно.

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГАРБУЗОВІ КЕКСИ

ІНГРЕДІЄНТИ

ГАРБУЗОВІ КЕКСИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 

 КРОК 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.

 КРОК 2

Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.

 КРОК 3

Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

 КРОК 4

Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.

 КРОК 5

Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.

 КРОК 6

Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: