Догори
Дати відгук

Державний експертний центр МОЗ відхрестився від своїх даних щодо вакцинації

ДП наголошує, що за останні 10 років в Україні не було підтверджено жодного летального випадку, пов’язаного із щепленням.

3 хв на прочитання13 Червня 2020, 15:10
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Поділитись:

Як відомо, в ході акції проти вакцинного примусу, організатори користувалися офіційною статистикою МОЗ. Проте коли акція набула розголосу у ЗМІ, ДП «Державний експертний центр МОЗ» вирішило зреагувати. На своєму сайті та на офіційній сторінці  у  Facebook Державний експертний центр МОЗ звернувся до широкої громадськості зі «спростуванням недостовірної інформації про події після імунізації».

У тексті ідеться, що інформація щодо вакцинації з посиланням на Державний експертний центр МОЗ, яка почала поширюватися в інформаційному просторі, є недостовірною.

«Вакцинація – єдиний визнаний у всьому світі дієвим ефективним та безпечним методом профілактики більшості серйозних інфекційних захворювань. Сучасні вакцини, що зареєстровані в установленому державою порядку, є безпечними та ефективними. Маємо надію, що подібні антивакцинальні маніпуляції не завадять відповідальним та зваженим громадянам сумлінно ставиться до власного здоров’я та здоров’я своїх дітей», – йдеться в тексті заяви.

Державний експертний центр МОЗ наголошує, що за останні 10 років в Україні не було підтверджено жодного летального випадку, пов’язаного із щепленням.

Ба більше: 

«Державний експертний центр МОЗ, який є уповноваженим органом з фармаконагляду в Україні, офіційно заявляє, що не отримував від ГО "Вакцинація: Вільний Вибір" запиту стосовно надання інформації про несприятливі події після імунізації. Тому посилання на Державний експертний центр МОЗ є безпідставними».

У коментарях до заяви на Фейсбук-сторінці користувачі, котрі не підтримують вакцинний примус, відразу нагадали Державному експертному центру МОЗ, що в усьому світі визнають можливість побічних реакцій на вакцини аж до летального кінця, і лише в Україні будь-яке ускладнення офіційно може статися лише «після» вакцинації, а ніяк не «внаслідок».

Окрім того, спроба  Державного експертного центру МОЗ звинуватити ГО «Вакцинація: вільний вибір» в поширенні недостовірних даних щодо вакцинації, наштовхує на думку, що цифри у відповіді на запит відрізнялись би від наявних у вільному доступі.

Скріншоти коментарів під постом Державного експертного центру МОЗ.

«Не може не дивувати, що офіційна установа, яка відкрито публікує статистичну інформацію, робить заяви про те, що "до неї з цього приводу не звертались". А мали б? Чи все, що публікує МОЗ, – це недостовірна інформація, яку варто перевірити, надавши офіційний запит?» – відреагували у своєму коментарі GreenPost Вероніка Сідоренко, очільницяголова ГО «Вакцинація: вільний вибір».

Нагадаємо, МОЗ хоче заборонити нещепленим відвідувати заклади навчання, оздоровлення чи відпочинку. GreenPost писав, що щеплення від грипу може виявитися фактором ризику при COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.