День смачної їжі: чим потішити себе в липневу спеку

3 хв на прочитання16 Липня 2021, 16:00

Кілька рецептів, актуальних у середині літа.

16 липня відзначається День смачної їжі. Загальновідомо, що найкорисніші сезонні фрукти та овочі. Але в липневу спеку зовсім не хочеться проводити багато часу біля плити. Як же приготувати смачну та корисну їжу, не витрачаючи на це багато часу та зусиль? GreenPost підібрав для вас кілька рецептів.

Смузі з огірка та петрушки. В цьому напої справді лише два інгредієнти. Але які! Огірок на 99 % складається з води, а петрушка багата на антиоксиданти та вітаміни. Таке поєднання свіжості та користі нікого не залишить байдужим.

Фруктовий коктейль. Дуже смачний і корисний напій, який чудово підійде і на перекус, і на сніданок чи вечерю. Для нього знадобиться 500 мл домашнього молока, 150 г будь-яких ягід і гілочка м'яти. Ягідну суміш потрібно  збити блендером, потім додати молоко та м'яту, ще раз збити та розлити по склянках, прикрасивши листочками м'яти.

Салат «Липень». Його легко приготувати — на це піде лише 15 хвилин на чотири порції. Інгредієнти: склянка малини, по пучку двох видів салату, 120 г сиру ропні (фета, адигейського), пригорща кедрових горішків, столова ложка оливкової олії для заправки, сіль, мелений імбир за смаком. Малину та салати потрібно помити й обсушити на серветці, кедрові горішки злегка обсмажити на сухій сковороді, сир дрібно покришити, салати подрібнити руками, а тоді з’єднати всі інгредієнти, посолити та приправити меленим імбиром за смаком, перемішати та злегка скроплюємо оливковою олією.

Рагу з кабачків і помідорів. Приготування триватиме приблизно півгодини. На три порції знадобиться: 800 г кабачків, 500 г помідорів, 150 г цибулі, два великих зубки часнику, дві столові ложки петрушки, столова ложка базиліку, дві столові ложки олії, сіль і чорний перець за смаком.

Якщо кабачки молоді, то не треба ні видаляти насіння, ні знімати жорстку шкірку.

Кабачок потрібно порізати шматочками бажаного розміру. У помідорів рекомендується зняти шкірку. Для цього томати повністю залити крутим окропом і дати постояти півхвилини. Окріп злити і залити овочі холодною водою. Через 30 секунд зняти шкіру з томатів.

Цибулю очистити та порізати — кубиками (не дрібними), півкільцями (якщо цибуля маленька) або ж чвертькільцями. На розігрітій сковороді з додаванням олії обсмажити цибулю до прозорості.

Додати до цибулі порізаний кабачок і обсмажувати ще хвилини три. Кабачок не має стати «рум'яним», легкої золотистої цілком достатньо.

Томати порізати досить крупно та додати у пательню до цибулі та кабачків. Посолити, поперчити й акуратно все перемішати. Закрити кришкою і тушкувати овочі хвилин п’ять.

За цей час подрібнити часник і зелень. Додати до овочів базилік, петрушку та часник. Усе акуратно перемішати, знову закрити кришкою і вже за хвилину все вимкнути.

Дати постояти рагу з кабачків і помідорів під кришкою ще декілька хвилин, щоб аромати остаточно перемішалися.

Смачного!

Нагадаємо також три рецепти смузі для краси та здоров'я.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: