Догори
Дати відгук

День дракона: що слід знати про цих міфічних істот

Чим відрізняються азійські дракони від європейських?

1 хв на прочитання16 Січня 2024, 18:42
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

16 січня — це День дракона, особливе свято, що відзначається на всій земній кулі. Дракони здавна мають вплив на національні культури від Європи до Азії.

Дракони населяють легенди протягом тисяч років. На великій частині Азії дракон є символом шляхетності, успіху, урочистості та святості. Особливо відомі китайські дракони. Тут вони є невід’ємним елементом культури, уособлюючи багатство, владу та лідерство, а китайські імператори вважаються їхніми нащадками. За китайською легендою, дракони здатні приносити дощі, що робить їх символом родючості та благополуччя.

Натомість у західній культурі дракон є не таким однозначно позитивним персонажем. Є версія, що це пояснюється впливом християнства, оскільки у Біблії дракона називають дияволом, Сатаною і хижим звіром. Тому на Заході драконів малюють із гострими зубами і небезпечними для людей міцними лапами. У західноєвропейських легендах дракони зазвичай охороняють скарби та полонять прекрасних принцес, тому вбити дракона було справою честі для кожного лицаря, що себе поважає.

У Британії перемога над драконом вважалася показником воїнської доблесті, і їхні зображення часто прикрашали прапори лицарів.

2024-ий — рік Дракона, і ми сподіваємося, що ця міфічна істота принесе нам мир і щастя, процвітання та гармонію. Нехай День Дракона нагадає нам про важливість розуміння та вшанування культурних та історичних цінностей, які збагачують нашу спільність.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost