Від предків нам відомо, що урожай не в полі, а в коморі. Однак практика показує, що і в коморі можна втратити частину своїх запасів. Як цьому запобігти? «Садівник» ділиться лайфхаками.
◊ Кожен плід, що псується, на 100 % стане причиною псування всіх сусідів. Отже, відразу прибираємо все зіпсоване.
◊ Овочі та фрукти раннього терміну дозрівання можуть зберігатися не більше 4 місяців. Для тривалого підходять середньопізні та пізні сорти.
◊ Приміщення для зберігання повинно бути сухим і провітрюваним. Конденсат на поверхні плодів — ознака поганої вентиляції.
◊ Температура у приміщенні для більшості культур має бути +2-4 °С.
◊ Для більшої частини культур найкращою вважається вологість 90-95 %. Плодам із щільною сухою шкіркою потрібно не більше 75-80 %.
◊ У сховище не повинно проникати сонячне світло.
◊ Плоди різних видів необхідно зберігати в окремих посудинах, щоб вони не торкалися одне одного. Виняток — картопля з буряком.
◊ Ящики й інша тара для зберігання не повинні бути герметичними.
◊ Слід робити ревізію врожаю, прибирати навіть ті овочі, що перебували поряд із зіпсованим плодом.
Нагадаємо також, як зберігати яблука, щоб їх можна було їсти до кінця зими.