- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Давня страва - цибулевий суп, класичний французький рецепт
Цибулевий суп – страва дуже давня і відома ще з античних часів. Сьогодні цибулевий суп – класичний рецепт французької кухні, ви знайдете його в більшості французьких кухарських книг і меню ресторанів. Готується він досить типово, відрізняється рецепт від рецепта хіба що сортами цибулі і кольором вина. Щоб приготувати класичний цибулевий суп, вам знадобиться духовка з верхнім грилем.
- 2 ст. л. Оливкової олії
- 30 гр Вершкового масла
- 7 шт Цибулинможна взяти наполовину жовту цибулю і синю
- 1 ст. л. Муки
- 2 л бульйону яловичого або курячого
- 0,50 скл. Червоного вина або насиченого пива
- Мускатний горіх, сіль, перець
- 200 гр Твердого сиру
- 4 шт шматки черствуватого хлібаМожна взяти 8 підсушених в тостері шматочків багету
- 1 Зубчик часнику
1
Цибулю розрізати на четверо і тоді нарізати тонкими скибками
2
В достатньо глибокій каструлі розтопити масло з оливковою олією, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, готувати її до прозорості протягом 15 хв. Тоді збільшити вогонь і дати їй карамелізуватись, приблизно 15 хв не перестаючи помішувати і не даючи приставати до дна. Влити вино або пиво і дати йому повністю випаруватись.
3
Додати муку, добре вимішати і готувати 1-2 хв.
4
Додати бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати протягом 30 хв. Бульйон повинен википіти приблизно до половини. Тільки тепер посолити і поперчити.
5
Розігріти гриль. Натерти грінки зубчиком часнику. Сир натерти на грубу тертку. Суп розлити в чотири термостійкі посудини, в яких він буде подаватись. Ідеально підійдуть горшечки для чанах. Зверху кожного горшечка, на суп, покласти шматок хліба чи 2 шматки багету, посипати сиром і поставити під гриль на 5 хв.
6
Подавати негайно, посипавши свіжозмеленим перцем.