Чирбулі (яєчня по-грузинськи) готується дуже просто, а смак має незвичайний.
Інгредієнти:
яйця — 5 шт.;
помідори — 4 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
горіхи волоські — 1 жменя;
часник — 4-5 зубчиків;
томатна паста — 1 ст. ложка;
олія — 2 ст. ложки;
масло вершкове — 10 г;
цибуля зелена — 3 пера;
зелень (кріп, петрушка, кінза) — за смаком;
сіль за смаком;
вода — 1/2 склянки.
Приготування.
Цибулину очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Також подрібнити очищені зубчики часнику та волоські горіхи.
Помідори нарізати кубиками. Очищати помідори від шкірки та зливати з них сік не потрібно, адже від помідорного соку яєчня буде лише смачнішою.
Дрібно нарізати зелень.
У сковороді розігріти суміш олії та вершкового масла, всипати цибулю й обсмажуємо кілька хвилин.
Всипати в сковороду часник і горіхи. Обсмажувати все разом ще хвилинку, помішуючи.
Тепер додати томатну пасту, розмішати.
Додати в сковороду нарізані помідори та вилити воду. Нехай вміст сковороди закипить. Після цього зменшити вогонь і тушкувати на маленькому вогні хвилин п'ять. На цьому етапі можна посолити.
Коли маса в сковороді буде однорідною, акуратно вбити в неї яйця по одному, намагаючись, щоб яйце потрапило до сковороди з цілим жовтком. Накрити сковороду кришкою і чекати готовності яєць. Найкраще, щоб жовток залишився трохи рідким. Зазвичай на це йде хвилин п'ять.
Готову чирбулі щедро посипати свіжою зеленню та гарячою подавати до столу просто у сковороді. Цією яєчнею можуть наїстися дві дорослі людини, адже порції виходять немаленькими, а сама страва дуже ситною.
Також ми розповідали про варену яєчню-бовтанку, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт.