Чотири види олії підвищують ризик виникнення тромбів при смаженні
При смаженні ці олії стають ще небезпечнішими
Медики розповіли про шкоду олії з високим вмістом омега-6. Вживання деякого виду олії провокує утворення тромбів.
Згортання крові має життєво важливе значення, оскільки воно запобігає надмірній кровотечі. Однак розчинні природним чином згустки крові можуть призвести до серйозних захворювань. Наприклад, тромби, які блокують надходження крові в мозок, можуть викликати інсульти, а тромби у легенях призводять до легеневої емболії.
Існує низка факторів, які можуть збільшити ризик утворення такого тромбу. Одним з них є харчування – жирні та солоні продукти можуть викликати згортання крові.
Експерти розповіли, що тип олії, на якій ви готуєте, також може призвести до виникнення тромбів. Продукти, обсмажені на олії, можуть з часом запустити процес атеросклерозу (затвердіння та закупорювання артерій), що призводить до утворення тромбів.
До олій, що містять омега-6, відносяться:
- Канола
- Соя
- Соняшник
- Кукурудза
Вживання цих олій можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину, вони призводять до пошкодження стінок артерій та закупорювання артерій. Нагрів цих олій може змінити їхню хімічну структуру, після чого вони стають надзапальними. Запалення є одним із ключових факторів атеросклерозу.