Догори
Дати відгук

Через пожежі з зони ЧАЕС евакуюють самоселів

1 хв на прочитання09 Квітня 2020, 13:20
Фото: ДСНС у Київській області Фото: ДСНС у Київській області
Поділитись:

Поліція зони відчуження проводить евакуацію людей, які проживають в селищі міського типу Поліське. Через сильні пожежі,  їхне перебування   несе загрозу  для їхнього життя. 

Як заявив начальник відділення, майор поліції Ян Обжелянскій в четвер під час брифінгу, на даний момент громадян, які проживають, як самосели в смт Поліське, евакуювали. 

Фото: ДСНС у Київській області

Він додав, що на прилеглу територію обмежений допуск громадян: закриті контрольно-пропускні пункти на кордоні зони відчуження "Поліське" і "Овруч".

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні майже тиждень триває пожежа. Наразі триває гасіння пожеж на території Денисовецького, Котовського та Корогодського лісництв.

Фото: ДСНС у Київській області

Як повідомляв GreenPost, пожежі у Зоні відчуження викликали побоювання, що через вітер підвищений радіаційний фон досягне Києва. Однак державні органи запевняють, що з радіацією у Києві все нормально.

Перша звістка про те, що горить ліс у Чорнобильській зоні, з'явилася 4 квітня.

Попередні пожежі у Зоні були серед наймасштабніших в Україні і найбільш небезпечними за наслідками (поширення радіації, радіаційна небезпека для пожежників, які брали участь у гасінні). Це є пожежі 1992 та 2015 років, коли згоріло відповідно  17 та 15 тис га лісу. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко