Догори
Дати відгук

Через коронавірус Євросоюз зупиняє роботу над «Зеленою угодою»

Коронавірус є більш нагальною проблемою, ніж клімат

1 хв на прочитання23 Березня 2020, 13:30
Source: Pixabay Source: Pixabay
Поділитись:

Спалах коронавірусу в Європі призвів, серед іншого, до того, що Європейська комісія призупиняє роботу над впровадженням положень «Зеленої угоди». Про це пише Climate Home News.

Офіційно, робота над угодою має продовжуватися. Однак у приватних бесідах європейські чиновники зізнаються, що боротьба з коронавірусом, звісно ж, відтіснить менш нагальні питання на другий план. Відповідно, втілення таких положень, як «стратегія біорізноманіття» і стратегія «від ферми до виделки» будуть перенесені на тижні.

Відповідно до робочого плану Європейської комісії, ці стратегії мали бути прийняті до кінця березня. Однак тепер вони найімовірніше будуть перенесені на кілька тижнів.

«Нічого страшного не трапиться, якщо ми приймемо їх на кілька тижнів пізніше. Ми повинні зосередитися на коронавірусі», - зізнається єврочиновник на умовах анонімності.

Нагадаємо, Європа ' сьогодні одним зі світових епіцентрів спалаху коронавірусу SARS-CoV-2. В Італії від хвороби померло 5476 осіб, загалом у світі – 14746 людей, а кількість заражених перевищила 341 тис осіб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.