Догори
Дати відгук

Коронавірус вбив майже 15 тисяч людей, 341 тисячу інфіковано

Від коронавірусу SARS-CoV-2 вже померло 14746 людей, а кількість заражених перевищила 341 тис осіб

2 хв на прочитання23 Березня 2020, 11:15
pixabay pixabay
Поділитись:

Від коронавірусу SARS-CoV-2 вже померло 14746 людей, а кількість заражених перевищила 341 тис осіб, повідомляє GreenPost із посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові випадки інфікування фіксують в усьому світі, проте найбільш катастрофічна ситуація в Італії: кількість летальних випадків становить 5476 людей з-поміж понад 59 тисяч інфікованих. Міністерство оборони країни звернулося за допомогою до США.

Італійська влада просить, зокрема, залучити американський контингент у країні у боротьбі з коронавірусом: розгорнути воєнні госпіталі та надати медичний персонал. Міністр охорони здоров’я країни Франко Локателлі зазначив, що наступний тиждень буде ключовим і медики очікують падіння темпів зараження – повинні проявитися результати карантину, запровадженого 11 березня.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вперше заявив про можливість перенесення літніх Олімпійських ігор 2020 року у Токію. Міжнародний олімпійський комітет заявив, що остаточне рішення про відкладення приймуть протягом чотирьох тижнів через великі складності перенесення масштабних глобальних спортивних змагань, таких як Олімпіада. У свою чергу, Канада та Австралія заявили, що не посилатимуть своїх спортсменів на Ігри.

В Ірані від коронавірусу померло 1685 людей, а кількість інфікованих становить майже 22 тис. США запропонували гуманітарну допомогу країні, проте Іран не прийняв її. Президент країни Хасан Рухані заявив, що справжньою допомогою буде "зняття незаконних санкцій", які призвели до нестачі медичного обладнання та препаратів. За день до цього духовний лідер Ірану Атола Хомейні звинуватив Америку у створенні вірусу.

У США кількість заражених перевищила 35 тис, 457 людей померли. Карантин запровадили у штатах Огайо, Луїзіана та Делавер, Нью-Йорк, Каліфорнія, Іллінойс, Коннектикут та Нью-Джерсі – всього для понад 100 мільйонів американців.

Також президент США Дональд Трамп схвалив у неділю запит від штату Каліфорнія про оголошення надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу. Незважаючи на заклики влади залишатися вдома, багато каліфорнійців вийшли на пляжі через гарну погоду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Захищає від інсульту Схуднення Корисні продукти
Допомагає схуднути та захищає від інсульту: названо продукт із чарівними властивостями
1 хв на прочитаннягодина тому
Магнітні бурі на середу, 1 травня
Можуть чинити негативний вплив на здоров'я: магнітні бурі на середу, 1 травня
1 хв на прочитанняВчора
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів стане цифровим
2 хв на прочитанняВчора
 Кінь понівечив господаря.
Фото: ОЦЕМД
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитанняВчора
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитання29 Квітня 2024