Корисний і доступний для засвоєння молочний білок плюс калій з магнієм. Це новий літній освіжаючий десерт з меню здорової кухні. Банановий мус: просто, швидко і смачно.
Інгредієнти:
Сир кисломолочний 100 г
Стиглий великий банан 2 шт
Сметана / нежирні вершки / йогурт 150 г
Сік половинки лимона
Ваніль за смаком
Желатин 15 г
Підсолоджувач за смаком
Приготування:
Сметану, сир, підсолоджувач, лимонний сік, ваніль, банани збити блендером до утворення глянцевої однорідної маси.
Желатин замочити у холодній воді на 20 хвилин.
Розтопити замочений желатин у мікрохвильовці або на водяній бані. Додати його у крем, ретельно перемішати.
Міксером ретельно збити мус кілька хвилин до утворення пухкого мусу.
Налити мус у креманки, поставити в холодильник на 2-3 години. За бажанням можна прикрасити горіхами, тертим шоколадом, ягодами чи листочками м'яти. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.