Догори
Дати відгук

Бутерброди зі шпротами по-новому

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті,

2 хв на прочитання01 Січня 2023, 11:56
Поділитись:

Шпротами слід вважати невеликого розміру рибу, яку перед консервуванням закоптили та підготували до зберігання у банках.

Вперше про консервацію шпроту додумалися європейці у XVIII столітті. Тоді рибу клали у величезні бочки, заливали олією та залишали на великий проміжок часу.

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті, коли процес консервації спростили. 1890 року з’явилися спеціальні підприємства, які почали робити шпроти у промислових масштабах. Перші компанії з консервації копченої риби було зведено у Ризі.

Зараз ми не можемо уявити своє життя без шпротів. Особливо страви із консервованою рибою актуальні на свята. Розкажемо про приготування смачних та незвичайних шпротних бутербродів.

Інгредієнти для шпротних бутербродів:

  • картопля – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • шпроти – 16 шт.;
  • олія – ​​за смаком;
  • сир напівтвердий – 50 г;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • помідор – шт.;
  • часник – зубчик.

Приготування шпротних бутербродів:

Картоплю необхідно очистити, нарізати на 16 круглих скибочок. Кожну скибочку просушуємо за допомогою паперових рушників.

У сковороді треба добре розігріти олію. Кількість треба розрахувати так, щоб вона покривала все дно сковороди. Порційно викладаємо в розпечену олію картоплю, обсмажуємо з кожного боку по 4 хвилини на середньому вогні.

Подрібнюємо на маленьких зубчиках тертки сир та зубчик часнику. Змішуємо подрібнені компоненти, додаємо сіль та майонез, добре перемішуємо.

На кожну скибочку картоплі викладаємо намазку із сиру та часнику. На всі картопляні часточки кладемо консервовану рибку.

З помідора прибираємо серцевину і частину, що залишилася, нарізаємо дрібними кубиками. Посипаємо томатом поверхню сирного крему біля шпротів.

Прикрасити цю страву можна зеленню та натертим сиром.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитання2 години тому
Всесвітній день макаронів — 25 жовтня: історія, рецепти, любов до пасти
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Закарпатська обласна прокуратура
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитанняВчора
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитанняВчора
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025