Догори
Дати відгук

Бутерброди зі шпротами по-новому

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті,

2 хв на прочитання01 Січня 2023, 11:56
Поділитись:

Шпротами слід вважати невеликого розміру рибу, яку перед консервуванням закоптили та підготували до зберігання у банках.

Вперше про консервацію шпроту додумалися європейці у XVIII столітті. Тоді рибу клали у величезні бочки, заливали олією та залишали на великий проміжок часу.

Цей спосіб зберігання було змінено у ХІХ столітті, коли процес консервації спростили. 1890 року з’явилися спеціальні підприємства, які почали робити шпроти у промислових масштабах. Перші компанії з консервації копченої риби було зведено у Ризі.

Зараз ми не можемо уявити своє життя без шпротів. Особливо страви із консервованою рибою актуальні на свята. Розкажемо про приготування смачних та незвичайних шпротних бутербродів.

Інгредієнти для шпротних бутербродів:

  • картопля – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • шпроти – 16 шт.;
  • олія – ​​за смаком;
  • сир напівтвердий – 50 г;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • помідор – шт.;
  • часник – зубчик.

Приготування шпротних бутербродів:

Картоплю необхідно очистити, нарізати на 16 круглих скибочок. Кожну скибочку просушуємо за допомогою паперових рушників.

У сковороді треба добре розігріти олію. Кількість треба розрахувати так, щоб вона покривала все дно сковороди. Порційно викладаємо в розпечену олію картоплю, обсмажуємо з кожного боку по 4 хвилини на середньому вогні.

Подрібнюємо на маленьких зубчиках тертки сир та зубчик часнику. Змішуємо подрібнені компоненти, додаємо сіль та майонез, добре перемішуємо.

На кожну скибочку картоплі викладаємо намазку із сиру та часнику. На всі картопляні часточки кладемо консервовану рибку.

З помідора прибираємо серцевину і частину, що залишилася, нарізаємо дрібними кубиками. Посипаємо томатом поверхню сирного крему біля шпротів.

Прикрасити цю страву можна зеленню та натертим сиром.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання8 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025