Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними. Таку пораду дає лікар-дієтолог Світлана Фус.
Вона пояснює, що для цього головне підібрати правильні інгредієнти.
1) Хліб для бутерброда повинен бути з цільнозернового борошна.
2) Додаємо важливий компонент — м'ясо, рибу чи птицю. Краще в відварному вигляді, приготовану на парі чи запечену.
3) Ніяких соусів і майонезу! «Спеціальні» соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо чи трохи гірчиці.
4) Не забуваємо про зелень і овочі — що більше, то краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять.
5) Для смаку можна покласти пряної зелені. В міру.
«У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу. Не рекомендую їсти бутерброди на ніч», — зазначає дієтолог.
Також можна скинути зайві кілограми, просто лежачи на дивані — дієтолог.