Догори
Дати відгук

Бутерброди можна зробити корисними — дієтолог

Проте в будь-якому разі не варто їсти бутерброди на ніч.

1 хв на прочитання10 Травня 2023, 07:32
Поділитись:

Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними. Таку пораду дає лікар-дієтолог Світлана Фус.

Вона пояснює, що для цього головне підібрати правильні інгредієнти.

1) Хліб для бутерброда повинен бути з цільнозернового борошна.

2) Додаємо важливий компонент — м'ясо, рибу чи птицю. Краще в відварному вигляді, приготовану на парі чи запечену.

3) Ніяких соусів і майонезу! «Спеціальні» соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо чи трохи гірчиці.

4) Не забуваємо про зелень і овочі — що більше, то краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять.

5) Для смаку можна покласти пряної зелені. В міру.

«У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу. Не рекомендую їсти бутерброди на ніч», — зазначає дієтолог.

Також можна скинути зайві кілограми, просто лежачи на дивані — дієтолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Найбільший металургійний комбінат України хоче розмістити на своїй території малий модульний реактор
1 хв на прочитання27 хвилин тому
Фото: balinskyy.vladislav / facebook
На Одещині знову масова загибель бджіл: пасічники звинувачують агрофірми
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Reuters
Українські енергетики відновили лінію живлення Запорізької АЕС, пошкоджену обстрілом
1 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп на 6 липня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 6 липня 2025 року
3 хв на прочитання4 години тому
Як головна річка України бореться за життя під час війни
3 хв на прочитання6 годин тому
«Повінь, яка буває раз на сто років»: у Техасі загинули щонайменше 24 людини, десятки зникли безвісти (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Міжнародний день Дніпра: свято з присмаком екоциду
2 хв на прочитання11 годин тому
Розкол у відносинах: конфлікт між РФ та Азербайджаном поглиблюється
7 хв на прочитання12 годин тому