«Божевільний пиріг»: без масла, яєць і молока виходить напрочуд смачний десерт — великий, пористий і шоколадний

1 хв на прочитання22 Грудня 2024, 20:14
Фото: Максим Нікітін

Можна розділити на кілька коржів, порізати шматочками, зняти верхню частину й перемастити кремом.

Той самий славнозвісний американський Crazy cake («Божевільний пиріг»), за легендою, був придуманий в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить напрочуд смачний бісквіт — великий, пористий і шоколадний. Його можна розділити на кілька коржів, порізати шматочками, зняти верхню частину й перемастити кремом. Просто увімкніть свою божевільну фантазію — і насолоджуйтеся десертом із кавою чи чаєм.

Інгредієнти:

пшеничне борошно — 3 скл.;

цукор — 2 скл.;

сіль — 1 ч. л.;

сода — 2 ч. л. (або розпушувач – 4 ч. л.);

какао-порошок — 0,5 скл.;

олія — 0,5 скл.;

оцет — 2 ст. л.;

ванільний цукор — 2 пакетики;

холодна кип’ячена вода — 2 скл.

Приготування.

Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито й перемішати.

Олію змішати з оцтом і водою.

Змішати цю суміш із попередньою, збити все виделкою до однорідної маси.

Випікати у розігрітій до 180 °C духовці 40 – 50 хвилин.

Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Охолодити й увімкнути божевільну фантазію для декорування свого шедевра.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: