Той самий славнозвісний американський Crazy cake («Божевільний пиріг»), за легендою, був придуманий в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить напрочуд смачний бісквіт — великий, пористий і шоколадний. Його можна розділити на кілька коржів, порізати шматочками, зняти верхню частину й перемастити кремом. Просто увімкніть свою божевільну фантазію — і насолоджуйтеся десертом із кавою чи чаєм.
Інгредієнти:
пшеничне борошно — 3 скл.;
цукор — 2 скл.;
сіль — 1 ч. л.;
сода — 2 ч. л. (або розпушувач – 4 ч. л.);
какао-порошок — 0,5 скл.;
олія — 0,5 скл.;
оцет — 2 ст. л.;
ванільний цукор — 2 пакетики;
холодна кип’ячена вода — 2 скл.
Приготування.
Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито й перемішати.
Олію змішати з оцтом і водою.
Змішати цю суміш із попередньою, збити все виделкою до однорідної маси.
Випікати у розігрітій до 180 °C духовці 40 – 50 хвилин.
Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Охолодити й увімкнути божевільну фантазію для декорування свого шедевра.
Більше новин читайте на GreenPost.