Борщова зaпpaвкa — простий рецепт смачної заготівлі на зиму

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 08:24
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

Заправці треба буде дати настоятися добу.

Якщо ви хочете заготовити овочі в сезон, спростивши собі процес приготування борщу взимку, можна зробити борщову заправку. Взимку достатньо просто зварити бульйон, додати картоплю та цю заправку — і все, смачний борщ готовий.

Інгредієнти:

буряк — 3 кг;

капуста — 3 кг;

цибуля — 1 кг;

морква — 1 кг;

помідори — 1,5 кг;

сіль — 1/2 склянки;

цукор — 0,5 кг;

олія — 300 г;

оцет — 3/4 склянки.

Приготування.

Буряк і моркву натерти на тертці.

Капусту, цибулю та помідори нарізати.

Нарізані овочі засипати сіллю, цукром і залити олією. Дати настоятися добу.

Потім все кип'ятити 20 хв потім додати 3/4 склянки оцту і кип'ятити ще 10 хв. Розлити все по стерилізованих банках, закрутити й поставити в тепло до повного остигання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: