Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»

1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Кілька яєць, трохи цукру та борошна, а ще кілька ложок повидла у хаті завжди знайдуться.

Напевно, ви неодноразово потрапляли у ситуацію, коли треба щось швидко придумати до чаю. Наприклад, коли несподівано дізналися про гостей, які вже на порозі. Не варто дуже непокоїтися: кілька яєць, трохи цукру та борошна, а ще кілька ложок повидла у хаті завжди знайдуться. А отже, можна нашвидкуруч приготувати бісквітний рулет із повидлом.

Інгредієнти:

яйця — 3 шт.;

цукор — 0,5 склянки;

борошно — 0,5 склянки;

повидло (будь-яке) — 4 ст. л.;

цукрова пудра — для посипання.

Приготування.

Яйця розділити на білки та жовтки, відібравши білки у більшу мисочку.

Білки збити міксером на густу піну. Поступово, продовжуючи збивати, всипати цукор, потім додати жовтки. Коли цукор розтане, додати борошно й обережно вимішати ложкою.

Прямокутну чи квадратну форму змастити маслом, присипати борошном і вилити тісто.

Випікати при температурі 200 °C приблизно 8-10 хвилин. Важливо не пересушити, бо потім корж неможливо буде згорнути рулетом — він ламатиметься.

Готовий корж викинути з форми на дошку, швидко змастити повидлом і скрутити у вигляді рулета.

Зверху присипати цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: