Бісквітні тістечка з вершково-сирним кремом і джемом готуються дуже просто і швидко — навіть пекти не доведеться. Але слід враховувати, що сир має бути однорідним, без крупинок. За потреби слід перетерти його через сито.
Інгредієнти:
коржі бісквітні — 4 шт.;
вершки жирністю не менше 33% (охолоджені) — 300 мл;
кисломолочний сир — 150 г;
цукрова пудра — 75 г;
джем — 80 г;
шоколад темний для прикрашання — 20 г.
Приготування.
Збити охолоджені вершки в пишний крем. Він має добре тримати форму.
Додати до вершків цукрову пудру. Перемішати.
Частину вершкового крему (приблизно чверть) відкласти для вирівнювання верху та боків тістечок.
З'єднати сир зі збитими вершками, що залишилися, перемішати.
На тарілку викласти один корж і змастити сирно-вершковим кремом. Зверху розподілити третину джему.
Накрити наступним коржем. Змастити корж кремом і джемом.
Третій корж також змастити кремом і джемом. А четвертий зверху — лише кремом.
Відправити заготовку до холодильника приблизно на 1-1,5 години.
Дістати торт із холодильника. Змастити верх і боки кремом, що залишився.
Шоколад натерти на дрібній тертці та посипати торт зверху.
Потім розрізати на прямокутні тістечка.
Бісквітні тістечка з вершково-сирним кремом і джемом готові.
Також ми розповідали про тістечка «Баунті»: дуже простий рецепт.