Догори
Дати відгук

Безсонні ночі відправляться у минуле: ці способи допоможуть налагодити ваш сон

Існують природні способи, які допомагають повернути здоровий сон

2 хв на прочитання12 Липня 2024, 23:49
Природні способи Здоровий сон Налагодити сон Спати і Висипатися Природні способи Здоровий сон Налагодити сон Спати і Висипатися
Поділитись:

У вас був напружений день, ви відчуваєте себе сонними та втомленими, але все рівно не можете заснути. Безсоння часто стає наслідком стресу, хронічної втоми, менопаузи та різних хвороб, як фізичних, так і психологічних. Боротися з ним - це складна задача, але існують природні способи полегшити цей стан і налагодити свій сон.

З'їжте фісташки

Спробуйте з'їсти жменю фісташок за дві години до сну. Горіхи мають високий рівень мелатоніну - гормону , який часто приймають у вигляді добавок як природний засіб для сну. Високий вміст вітаміну B-6 у фісташках також може допомогти організму перетворити триптофан (амінокислоту, що покращує сон) на мелатонін.

Змочіть подушку розчином ромашки

Якщо ви виснажені, але думки не дозволяють заснути, змочіть подушку розчином ромашки перед сном. Огляд Case Western Reserve University свідчить про те, що аромат цієї рослини заспокоює мозок так само, як це роблять седативні таблетки. Щоб відчути снодійну дію ромашки, залийте п’ять пакетиків ромашкового чаю в чашці гарячої води на 10 хвилин, а потім дайте охолонути. Змочіть подушку і верхнє простирадло ромашкою перед сном, можна використовувати пульверизатор, щоб розпилити розчин на поверхні вашої постелі. Напій, що залишився, можна зберігати в холодильнику до п’яти днів.

Випийте харчову соду

Якщо ви часто ходите "по маленьку" вночі, то спробуйте випити соду. Дослідження, опубліковане в International Urogynecology Journal, показало, що жінки, які розмішували пів чайної ложки харчової соди в одній чашці води і пили це двічі на день, менше ходили вночі до туалету. Харчова сода може відновити рН вашої сечі, і менш кисла сеча не буде так сильно дратувати стінку сечового міхура і викликати спазми. Втім, перед вживанням вам краще проконсультуватися із лікарем.

Спробуйте зробити масаж ніг

Дослідження, проведене Північноамериканським товариством менопаузи, показало, що жінки в менопаузі з безсонням, які робили собі масаж ніг перед сном, спали довше ніж ті, хто цього не робив. Активація точок тиску полегшує біль у всьому тілі та напругу, викликану гормональними зрушеннями, тож ви спатимете довше і сон зможе перейти у глибшу фазу.

Додайте до чаю ваніль

Додайте чверть чайної ложки ванільного екстракту до чаю перед сном. Це допоможе вам зменшити хропіння. Екстракт містить ванілін - сполуку, яка може заспокоїти надактивну дихальну систему та зменшити стан, часто пов'язаний із дратівливим хропінням.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost