- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Безе «Ялинки» — простий рецепт десерту
Безе «Ялинки» — простий рецепт десерту
Сушити безе у розігрітій духовці потрібно, доки вони не почнуть легко відокремлюватися від пергаменту.
Для приготування безе «Ялинки», крім продуктів, знадобиться кондитерський мішок із великою насадкою-зіркою, кондитерські посипання та пензлик.
Інгредієнти:
білки — 3 шт.;
цукор — 200 г;
сік лимонний — 2 ч. ложки;
посипка кондитерська — 1 ст. ложка;
барвник харчовий гелевий зеленого кольору — кілька крапель.
Приготування.
Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки не знадобляться. Потрібно слідкувати за тим, щоб у білки не потрапила жодна крапля жовтка. Білки перелити в чисту суху миску.
Відміряти цукор і всипати в миску з білками. При розрахунку кількості цукру слід орієнтуватися на співвідношення 1:2, тобто цукру потрібно брати вдвічі більше за вагою, ніж білків. Якщо 3 яєчні білки важать 100 г, то цукру потрібно взяти 200 г.
Перемішати білки з цукром віночком і поставити на парову лазню. Для парової лазні в каструлю налити води приблизно на 2 пальці, довести її до кипіння, зробити вогонь середнім, на каструлю поставити миску з білково-цукровою сумішшю, стежачи за тим, аби дно миски не торкалося води. Перемішуючи суміш віничком, дочекатися, поки кристали цукру зникнуть. На це знадобиться приблизно 5 хвилин.
Перелити в іншу миску білкову суміш, вона матиме температуру близько 60 °С. Для збивання меренги можна використовувати кухонну машину та великий круглий віничок для збивання. Можна збивати безе міксером, але на це знадобиться більше часу.
Збивати білкову суміш потрібно доти, доки вона не охолоне, а безе не набуде щільного білого кольору і глянцевості. Борозни від міксера повинні залишатися чіткими. Приблизно всередині процесу збивання влити лимонний сік.
Потім додати до білкової маси кілька крапель зеленого харчового барвника.
Знову збити білкову суміш до її рівномірного забарвлення.
Кондитерський мішок із насадкою одягнути на велику склянку — так зручніше буде перекласти в мішок білкову масу.
Вмочити пензлик у харчовий барвник і нанести на внутрішню поверхню кулінарного мішка кілька смуг.
Перекласти білкову суміш у мішок і зняти його зі склянки.
Деко вистелити пергаментом для випікання.
Увімкніть духовку для розігріву до 75-80 °С.
Відсадити на деко безе у формі ялинок. Спершу зробити нижній рівень. Потім, не відриваючись від безе, злегка підняти мішок із білковою масою і знову відчавити трохи безе, зробивши таким чином другий рівень ялинки. Так само зробити третій рівень.
За цим же принципом відсадити всі ялинки, доки білкова маса не закінчиться.
Посипати безе «Ялинки» різнокольоровими кондитерськими посипками.
Сушити безе у розігрітій духовці близько 2 годин. Безе повинні бути абсолютно сухими, легко відокремлюватися від пергаменту.
Готові безе у вигляді ялинок перекласти на тарілку.
Також ми писали про капкейки «Ялинки» з білковим кремом — незвичайний десерт.