Безе, або меренга — це десерт, який став популярним у Франції в XVII столітті, і за різними версіями його назва походить від французького слова baise, що означає «поцілунок», через його ніжну й легку текстуру, або ж від імені швейцарського кондитера, який першим створив цей десерт.
Безе стало популярним завдяки своїй простій рецептурі та можливості варіювати його залежно від особистих вподобань і кулінарних традицій. Це легкий і елегантний десерт, який став частиною багатьох святкових страв по всьому світу.
Інгредієнти:
білки яєчні — 4 шт.;
цукор — 200 г;
кислота лимонна — 1 дрібка.
Приготування.
Змішати лимонну кислоту із цукром і висипаємо в білки. Збивати міксером 15 секунд.
Зробити водяну лазню: каструлю з водою поставити на вогонь, і коли вода закипить, зменшити вогонь та зверху поставити миску з білковою масою. Збивати протягом 10 хвилин при повільному кипінні чи 5 хвилин на сильному вогні.
Зняти з вогню та збивати ще 2-4 хвилини.
Наповнити кондитерський мішок білками і відсаджуємо на пергаментний папір невеликими порціями. (Якщо у вас немає кондитерського мішка, викладайте білки за допомогою двох чайних ложок.)
Випікати безе в розігрітій до 80-90 °C духовці протягом 30 хвилин.
Безе (меренги) готові.
Лайфхак: аби меренги були білими, їх слід випікати їх при температурі 50-60 °C, але вони підсушуватимуться довше.
Більше новин читайте на GreenPost.