Догори
Дати відгук

Бастурма (в'ялена яловичина) — простий рецепт натурального м’ясного делікатесу, який може зберігатися півроку

Готову в'ялену яловичину потрібно зберігати у холодильнику.

1 хв на прочитання15 Березня 2023, 00:23
Поділитись:

Бастурма (в'ялена яловичина) — м’ясний делікатес, який готується довго, натомість не вимагає особливих зусиль — потрібно лише слідкувати за часом. Зберігається бастурма до півроку, не втрачаючи своїх смакових і корисних властивостей. Найкращий час для приготування бастурми — весна і осінь, коли ще чи вже нема мух.

Інгредієнти:

яловичина — 1 кг;

сіль — 2 ст. ложки (з гіркою);

часник сушений — 1 ч. ложка;

коріандр (зерна) — 1 ч. ложка;

лавровий лист — 1 ч. ложка;

перець чорний горошком — 1 ч. ложка.

Приготування.

Перець, лавровий лист, коріандр і сушений часник подрібнити у кавомолці.

М'ясо помити, просушити паперовими рушниками, покласти у зручну посудину та добре намастити сумішшю спецій.

Посудину, де солитиметься м'ясо, накрити фольгою, щоб залишилася щілина. Солити м'ясо 3 дні у холодильнику. Через 12 годин злити всю рідину та перевернути м'ясо на інший бік. Кожні 12 годин (вранці та ввечері) перевертати м'ясо на інший бік. Якщо з'являється рідина, щоразу зливати її.

М'ясо загорнути в 4 шари чистої марлі й обмотати нитками.

Підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні і залишити сушитися. Періодично перевіряти домашню бастурму на дотик — м'ясо не повинно бути надто твердим та сухим. Залежно від температури та вологості в приміщенні процес сушіння може тривати від 3 до 5 днів.

Готову в'ялену яловичину зберігати у холодильнику.

Також ми розповідали про суджук — натуральну ковбасу, яку можна приготувати у домашніх умовах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Інвазивні комахи-шкідники загрожують аграрному сектору Європи внаслідок зміни клімату. Фото: dpa
Кліматичні зміни сприяють поширенню сільськогосподарських шкідників
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін
Фарширована картопля з куркою в духовці — проста й водночас смачна та ситна страва, яка швидко готується
2 хв на прочитання7 годин тому
Нова угода про судноплавство в Чорному морі може покращити безпеку українських портів
Україна очікує позитивного впливу від угоди про безпеку судноплавства в Чорному морі
1 хв на прочитанняВчора
Ціни на яйця в Україні: прогноз на Великдень і подальше зниження
Ціни на яйця в Україні зростуть перед Великоднем, але можуть впасти на 20-30% до кінця квітня
1 хв на прочитанняВчора
Яблучний пиріг із родзинками «Домашній» — зовсім простий у приготуванні й дуже смачний
1 хв на прочитанняВчора
Євросоюз хоче стримати обсяги імпорту агропродукції з України
1 хв на прочитання29 Березня 2025
Україна у березні знизила експорт зерна
1 хв на прочитання29 Березня 2025
Яблучний пиріг із заварним кремом — смакує ще теплим, однак наступного дня стає ще смачнішим
2 хв на прочитання29 Березня 2025
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Зміни клімату: не все так однозначно? Ось про що свідчить новий звіт Всесвітньої метеорологічної організації
7 хв на прочитання27 хвилин тому
Зображення створене ШІ
Лазерна епіляція: чому настільки популярна
3 хв на прочитаннягодина тому
Скріншот відео Euronews
Води мало, але її можна опріснити чи використати повторно: ЄС та Йорданія об'єднують зусилля
3 хв на прочитання2 години тому
Суд розгляне справу про забруднення земель на Черкащині: підприємець відшкодував пів мільйона збитків
Забруднення земель сільськогосподарського призначення та лісового фонду на Чигиринщині
1 хв на прочитання2 години тому
ВООЗ має урізати бюджет на 20 % та скоротити завдання і персонал після виходу США
2 хв на прочитання3 години тому
Рух за "покращення людини": між науковим проривом і шарлатанством
2 хв на прочитання5 годин тому
Велика фарма проти ЄС: хто має платити за очищення міських стічних вод?
3 хв на прочитання6 годин тому
Адміністрація Трампа попередила європейські компанії про заборону програм інклюзивності
3 хв на прочитання8 годин тому