Догори
Дати відгук

Бастурма (в'ялена яловичина) — простий рецепт натурального м’ясного делікатесу, який може зберігатися півроку

Готову в'ялену яловичину потрібно зберігати у холодильнику.

1 хв на прочитання15 Березня 2023, 00:23
Поділитись:

Бастурма (в'ялена яловичина) — м’ясний делікатес, який готується довго, натомість не вимагає особливих зусиль — потрібно лише слідкувати за часом. Зберігається бастурма до півроку, не втрачаючи своїх смакових і корисних властивостей. Найкращий час для приготування бастурми — весна і осінь, коли ще чи вже нема мух.

Інгредієнти:

яловичина — 1 кг;

сіль — 2 ст. ложки (з гіркою);

часник сушений — 1 ч. ложка;

коріандр (зерна) — 1 ч. ложка;

лавровий лист — 1 ч. ложка;

перець чорний горошком — 1 ч. ложка.

Приготування.

Перець, лавровий лист, коріандр і сушений часник подрібнити у кавомолці.

М'ясо помити, просушити паперовими рушниками, покласти у зручну посудину та добре намастити сумішшю спецій.

Посудину, де солитиметься м'ясо, накрити фольгою, щоб залишилася щілина. Солити м'ясо 3 дні у холодильнику. Через 12 годин злити всю рідину та перевернути м'ясо на інший бік. Кожні 12 годин (вранці та ввечері) перевертати м'ясо на інший бік. Якщо з'являється рідина, щоразу зливати її.

М'ясо загорнути в 4 шари чистої марлі й обмотати нитками.

Підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні і залишити сушитися. Періодично перевіряти домашню бастурму на дотик — м'ясо не повинно бути надто твердим та сухим. Залежно від температури та вологості в приміщенні процес сушіння може тривати від 3 до 5 днів.

Готову в'ялену яловичину зберігати у холодильнику.

Також ми розповідали про суджук — натуральну ковбасу, яку можна приготувати у домашніх умовах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання11 годин тому
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання14 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитанняВчора
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025
ЄС збирається повернути мита на товари з України
2 хв на прочитання15 Травня 2025
Які макарони шкодять здоров'ю та чим їх замінити: поради дієтологів
2 хв на прочитання14 Травня 2025