Догори
Дати відгук

Бастурма (в'ялена яловичина) — простий рецепт натурального м’ясного делікатесу, який може зберігатися півроку

Готову в'ялену яловичину потрібно зберігати у холодильнику.

1 хв на прочитання15 Березня 2023, 00:23
Поділитись:

Бастурма (в'ялена яловичина) — м’ясний делікатес, який готується довго, натомість не вимагає особливих зусиль — потрібно лише слідкувати за часом. Зберігається бастурма до півроку, не втрачаючи своїх смакових і корисних властивостей. Найкращий час для приготування бастурми — весна і осінь, коли ще чи вже нема мух.

Інгредієнти:

яловичина — 1 кг;

сіль — 2 ст. ложки (з гіркою);

часник сушений — 1 ч. ложка;

коріандр (зерна) — 1 ч. ложка;

лавровий лист — 1 ч. ложка;

перець чорний горошком — 1 ч. ложка.

Приготування.

Перець, лавровий лист, коріандр і сушений часник подрібнити у кавомолці.

М'ясо помити, просушити паперовими рушниками, покласти у зручну посудину та добре намастити сумішшю спецій.

Посудину, де солитиметься м'ясо, накрити фольгою, щоб залишилася щілина. Солити м'ясо 3 дні у холодильнику. Через 12 годин злити всю рідину та перевернути м'ясо на інший бік. Кожні 12 годин (вранці та ввечері) перевертати м'ясо на інший бік. Якщо з'являється рідина, щоразу зливати її.

М'ясо загорнути в 4 шари чистої марлі й обмотати нитками.

Підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні і залишити сушитися. Періодично перевіряти домашню бастурму на дотик — м'ясо не повинно бути надто твердим та сухим. Залежно від температури та вологості в приміщенні процес сушіння може тривати від 3 до 5 днів.

Готову в'ялену яловичину зберігати у холодильнику.

Також ми розповідали про суджук — натуральну ковбасу, яку можна приготувати у домашніх умовах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитаннягодина тому
Рецепт смачного сніданку Як приготувати швидку страву
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання4 години тому
Виростити печериці Домашні гриби
Як виростити гриби вдома: свіжі печериці на столі цілий рік
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Глазур для пасок: розкішний рецепт без сирих білків і желатину
1 хв на прочитання14 годин тому
Пісні страви: шоколадно-банановий торт-пиріг – покроковий рецепт
1 хв на прочитанняВчора
Українська с/г продукція може повністю замінити російську на європейському ринку - Соломчук
2 хв на прочитанняВчора
Рецепт смачного шашлику із телятини: з медом та часником
2 хв на прочитанняВчора
Український агросектор став об’єктом негативних міфів, які не мають економічного підґрунтя, - Сольський
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання7 хвилин тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання2 години тому
 Європейський Союз готується до прийняття Packaging and Packaging Regulation
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання3 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання4 години тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання4 години тому
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитання5 годин тому
У Черкасах пересадили кістковий мозок пацієнту, донора для якого шукали 15 років і знайшли в США
3 хв на прочитання6 годин тому