Догори
Дати відгук

Бастурма (в'ялена яловичина) — простий рецепт натурального м’ясного делікатесу, який може зберігатися півроку

Готову в'ялену яловичину потрібно зберігати у холодильнику.

1 хв на прочитання15 Березня 2023, 00:23
Поділитись:

Бастурма (в'ялена яловичина) — м’ясний делікатес, який готується довго, натомість не вимагає особливих зусиль — потрібно лише слідкувати за часом. Зберігається бастурма до півроку, не втрачаючи своїх смакових і корисних властивостей. Найкращий час для приготування бастурми — весна і осінь, коли ще чи вже нема мух.

Інгредієнти:

яловичина — 1 кг;

сіль — 2 ст. ложки (з гіркою);

часник сушений — 1 ч. ложка;

коріандр (зерна) — 1 ч. ложка;

лавровий лист — 1 ч. ложка;

перець чорний горошком — 1 ч. ложка.

Приготування.

Перець, лавровий лист, коріандр і сушений часник подрібнити у кавомолці.

М'ясо помити, просушити паперовими рушниками, покласти у зручну посудину та добре намастити сумішшю спецій.

Посудину, де солитиметься м'ясо, накрити фольгою, щоб залишилася щілина. Солити м'ясо 3 дні у холодильнику. Через 12 годин злити всю рідину та перевернути м'ясо на інший бік. Кожні 12 годин (вранці та ввечері) перевертати м'ясо на інший бік. Якщо з'являється рідина, щоразу зливати її.

М'ясо загорнути в 4 шари чистої марлі й обмотати нитками.

Підвісити м'ясо в провітрюваному приміщенні і залишити сушитися. Періодично перевіряти домашню бастурму на дотик — м'ясо не повинно бути надто твердим та сухим. Залежно від температури та вологості в приміщенні процес сушіння може тривати від 3 до 5 днів.

Готову в'ялену яловичину зберігати у холодильнику.

Також ми розповідали про суджук — натуральну ковбасу, яку можна приготувати у домашніх умовах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Дорога до Буковеля через Ґорґани: екологічні ризики та деталі скандального тендеру
Скандальний «автобан» до Буковеля: загроза для пралісів ЮНЕСКО та екосистеми Ґорґан
2 хв на прочитання7 годин тому
Японська деревна жаба (Hyla japonica) Фото: Norio Nomura/iNaturalist/(CC By-SA 4.0)
Нова зброя проти раку: бактерії японських деревних жаб демонструють феноменальну ефективність
2 хв на прочитання9 годин тому
Фото ілюстративне
Кабінет Міністрів оновив процедуру перевірки лікарняних
2 хв на прочитання10 годин тому
Фото ілюстративне
Уряд оновив пріоритети Фонду енергоефективності
2 хв на прочитання12 годин тому
Зелений щит фасадів: у Львові запровадили офіційний облік ліан та витких рослин
1 хв на прочитанняВчора
Хрестини та Буковель за кошти робітників: викрито схему розтрати у профспілках газової галузі
1 хв на прочитанняВчора
Новорічні ялинки в Одесі: результати перевірок на законність походження
1 хв на прочитанняВчора
Регулярне обстеження на туберкульоз є життєво необхідним для людей з ВІЛ
2 хв на прочитанняВчора