Догори
Дати відгук

Баклажани, як гриби: рецепт на зиму

Від цього рецепту можна трохи відступити.

1 хв на прочитання30 Вересня 2022, 13:42
Поділитись:

Баклажани, зроблені за цим рецептом, справді дуже схожі на гриби. Тільки їх не можна переварити, щоби не розварилися.

Інгредієнти:

баклажани — 5 кг;

вода — 5 л;

сіль — 1 склянка;

оцет 9 % — 0,5 л;

зелень як на засолювання грибів (кріп, смородиновий лист);

перець гіркий червоний — 1 стручок;

часник — кілька головок.

Приготування.

Баклажани нарізати кубиками і кинути в киплячу воду. Кип'ятити 3-4 хвилини, занурюючи і помішуючи. Відцідити та кинути в киплячу олію 0,5 л на 5 кг. Кип'ятити 2-3 хвилини, додати перекручений часник і перець. Перемішати все та закрутити банки. Поставити догори дном до повного остигання.

Від цього рецепту можна трохи відступити — наприклад, оцет додати в самому кінці перед завантаженням у банки. Також додати трохи розсолу, в якому бланшувався перець. Не стерилізувати, а одразу з вогню закривати. Зелень додавати не в банки, а разом із баклажанами в киплячу олію.

Також ми розповідали про закуску з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost