Баклажани — це смачно і ситно, якщо заздалегідь подбати про заготовку на зиму. Пропонуємо простий і смачний рецепт баклажанів у томатному соусі.
Інгредієнти на 3 банки об'ємом 1 л:
баклажани — 2 кг;
помідори — 1½ кг;
олія — 125 мл;
сіль — 1 столова ложка;
цукор — 2 столові ложки;
часник — 1 середня головка;
перець чилі — ½ шт.;
оцет 9 % — 75 мл.
Приготування.
Нарізати баклажани невеликими шматочками. Пропустити помідори через м'ясорубку, щоб вийшов сік.
Перелити сік у каструлю, додати баклажани, олію, сіль та цукор і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, помішуючи, 20 хвилин.
Додати дрібно нарізаний часник і перець чилі та готувати ще 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння влити в каструлю оцет. Розкласти баклажани із соусом по стерилізованих банках і закрутити.
Також ми розповідали про лечо на зиму з болгарського перцю та помідорів.
Окрім того, ми писали про хрусткий салат на зиму з банальної капусти: рецепт, легкий у приготуванні.