Баклажани в томатному соусі: просто і смачно

1 хв на прочитання30 Липня 2022, 00:36

Коли всі інгредієнти будуть готові, на все інше знадобиться менше години.

Баклажани — це смачно і ситно, якщо заздалегідь подбати про заготовку на зиму. Пропонуємо простий і смачний рецепт баклажанів у томатному соусі.

Інгредієнти на 3 банки об'ємом 1 л:

баклажани — 2 кг;

помідори — 1½ кг;

олія — 125 мл;

сіль — 1 столова ложка;

цукор — 2 столові ложки;

часник — 1 середня головка;

перець чилі — ½ шт.;

оцет 9 % — 75 мл.

Приготування.

Нарізати баклажани невеликими шматочками. Пропустити помідори через м'ясорубку, щоб вийшов сік.

Перелити сік у каструлю, додати баклажани, олію, сіль та цукор і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, помішуючи, 20 хвилин.

Додати дрібно нарізаний часник і перець чилі та готувати ще 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння влити в каструлю оцет. Розкласти баклажани із соусом по стерилізованих банках і закрутити.

Також ми розповідали про лечо на зиму з болгарського перцю та помідорів.

Окрім того, ми писали про хрусткий салат на зиму з банальної капусти: рецепт, легкий у приготуванні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: