Баклажани по-грузинськи можна додавати в лазанью, в макарони (чи будь-яку крупу) з фаршем — це дуже смачно.
Інгредієнти:
баклажани — 2 кг
помідори — 600 г
болгарський перець — 600 г
часник — 1-2 головки (можна більше)
гіркий перець — 1-2 (за смаком)
олія рослинна — 100 мл
оцет 9% — 70 мл
цукор — 150 г
сіль — 2 ст. л.
Приготування.
Баклажани нарізати кільцями (1 см). Посипати 1 ст. л. солі, перемішати та залишити на годину. Потім промити холодною водою.
У блендері чи м'ясорубці прокрутити помідори, часник і перці. Перелити суміш у каструлю, додати оцет, сіль, цукор, олію. Як тільки закипить — додати баклажани. Варити суміш на помірному вогні, помішуючи 30 хв.
Банки та кришки простерилізувати. Закривати суміш відразу гарячою. Перевернути догори дном і залишити до повного остигання.
Також ми публікували найкращі рецепти кабачкової ікри на зиму.