Баклажани по-грузинськи — супер-смачна заготовка на зиму

1 хв на прочитання25 Липня 2023, 01:21

Вона готується дуже просто.

Баклажани по-грузинськи можна додавати в лазанью, в макарони (чи будь-яку крупу) з фаршем — це дуже смачно.

Інгредієнти:

баклажани — 2 кг

помідори — 600 г

болгарський перець — 600 г

часник — 1-2 головки (можна більше)

гіркий перець — 1-2 (за смаком)

олія рослинна — 100 мл

оцет  9% — 70 мл

цукор — 150 г

сіль — 2 ст. л.

Приготування.

Баклажани нарізати кільцями (1 см). Посипати 1 ст. л. солі, перемішати та залишити на годину. Потім промити холодною водою.

У блендері чи м'ясорубці прокрутити помідори, часник і перці. Перелити суміш у каструлю, додати оцет, сіль, цукор, олію. Як тільки закипить — додати баклажани. Варити суміш на помірному вогні, помішуючи 30 хв.

Банки та кришки простерилізувати. Закривати суміш відразу гарячою. Перевернути догори дном і залишити до повного остигання.

Також ми публікували найкращі рецепти кабачкової ікри на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: