"Певен, у вас уже стоїть кілька баночок баклажанів на зиму, котрі очікують завершення сезону свіжих овочів. Що ж, раджу встрибнути в останній вагон консервації та приготувати ще одну пряну закуску з грузинським смаком", - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
він поділився рецептом та зазначає, що це не зовсім гострі баклажани на зиму, вони менш пекучі й мають грузинський смак завдяки спеціям, часнику та горіхам. Така закуска стане недорогим квитком у кулінарну подорож сонячною Грузією.
Обирайте пружні стигнлі баклажани без пошкоджень: внутрішніх чи зовнішніх. Будь-які пошкодження можуть скоротити термін придатності закуски, зіпсувавши всю партію.
Із цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 3 банки по 0,5 л. Не забувайте про те, що стерилізація банок вкрай важлива й забезпечує довготривале зберігання ваших закусок. Тому скористайтеся моїми порадами та закривайте банки перевіреним методом. Стерилізувати банки уже з баклажанами не потрібно. Наприклад, баклажани, як гриби, на зиму термічно не оброблялися, тому вони потребували додаткової стерилізації. Тут необхідності в цьому немає.
КРОК 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте 1 кг баклажанів, наріжте їх кільцями та викладіть на застелене пергаментом деко. Випікайте 20 хвилин.
КРОК 2
Підсушіть на пательні 150 г волоських горіхів впродовж пари хвилин, помішуючи. Очистьте 2 головки часнику і подрібніть через часниковитискач. Гострий перець наріжте кільцями.
КРОК 3
Перекладіть баклажани в каструлю, сотейник чи глибоку сковорідку, додайте до них 50 мл олії, 2 ч.л. хмелі-сунелі, по 1 ст.л. солі та цукру, часник, горіхи та перець. За необхідності додайте трішки води. Гарно перемішайте та тушкуйте 20 хвилин.
КРОК 4
Простерилізуйте банки. Останнім у закуску додайте 50 мл яблучного оцту, перемішайте та зніміть з вогню через 2-3 хвилини.
КРОК 5
Розкладіть закуску по банках, закрутіть і лишіть остигати за кімнатної температури, перевернувши догори дном.
Готувати – це просто!