Догори
Дати відгук

Бабусині пиріжки з гарбузом: рецепт десерту з дитинства

Якщо ви ще не куштували, обов’язково спробуйте.

2 хв на прочитання07 Жовтня 2023, 12:00
Поділитись:

З початком осені та завершенням сезону збору врожаю настає пора готування смачних домашніх пиріжків. І тут вже кожна господиня використовує свої таємні рецепти та вміння, щоб здивувати усю родину. 

Одним із таких рецептів є приготування домашніх бабусиних пиріжків з гарбузом. Якщо ви ще не куштували, обов’язково спробуйте.

Для приготування тіста нам знадобиться: 250 грамів кефіру, приблизно 350 грамів борошна, 1 яйце, 2 столові ложки соняшникової олії та ½ чайної ложки соди і дрібка солі.

Для начинки необхідно приготувати такі інгредієнти: 500 грамів гарбуза, 250 грамів ріпчастої цибулі, по 2 столові ложки вершкового масла та соняшникової олії, а також спеції - сушений базилік, сіль, чорний мелений перець.

Приготування тіста

1.У велику мику необхідно додати такі інгредієнти - кефір, яйце та соду. Все це ретельно перемішати.

2.Далі необхідно додати 200 грамів просіяного борошна і знову ретельно перемішати до однорідної маси.

3. Далі необхідно влити порцію олії та перемішати.

4. В отриману масу необхідно поступово додавати решту борошна та обережно вимісити тісто. Важливо тісто повинно бути еластичним, не тугим і трішки липнути до рук.

5. Отримане тісто необхідно на одну годину поставити до холодильника, попередньо накривши рушничком.

Приготування начинки

1.Почистити та дрібно нарізати цибульку кубиками.

2. Гарбуз очистити від шкірки та натерти на крупній тертушці.

3. Цибулю необхідно підсмажити до прозорого стану, потім до неї додати гарбуз і тушкувати 10-15 хвилин періодично помішуючи. Коли гарбуз стане м’яким додаємо спеції

Приготування самих пиріжків

  1. Дістати тісто з холодильника. Гарно вимісити. Розкачати ковбаскою та розділити на 15-16 рівних частинок. Кожен шматочок необхідно обваляти у борошні.

  2. Потім шматочки тіста розкачати в палянички, товщиною 4-5 мм. На кожну паляничку викласти приблизно по 1 ст. л. начинки.

  3. Краї тіста зліпити.Пиріжок обернути швом донизу і злегка притиснути його рукою, щоб не був надто високим.

Потім пиріжки посмажити на сковорідці. Це можна зробити двома способами. Обсмажити їх на малому вогні на сухій сковорідці (без олії) : 8-10 хв. з одного боку, і 7-8 хв. – з іншого. Вже потім гарячі пиріжки змастити вершковим маслом

Або обсмажити їх на невеликому вогні на олії, що значно швидше: по 3-4 хв. з кожного боку (до рум’яної скоринки).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Сімейна медицина в Україні між служінням і комерціалізацією: чи є вихід?
4 хв на прочитанняВчора
Робота мобільної клініки в прифронтових українських селах. Фото: Dignitas Ukraine
Десятки населених пунктів залишилися без медичної допомоги: мобільні клініки допомагають жителям прифронтових сіл
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
19 травня Україна відзначає День сімейної медицини
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитанняВчора
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитанняВчора
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитання18 Травня 2025
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитання18 Травня 2025
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитання18 Травня 2025