сі ми з дитинства пам’ятаємо неймовірний смак та дивовижний запах млинців, які нам готувала бабуся. Ці смакові та ароматичні властивості ми впізнали б, певно, із тисячі варіацій класичних млинців. Але з плином часу ми просто забуваємо або навіть і не знаємо класичного рецепту цих надзвичайних млинців, а часом так хочеться згадати дитинство…
Саме тому ми допоможемо вам у цьому і повернемо у той час, коли все було бадьоро та безтурботно, а на кухні пахло молоком та свіжою випічкою.
Отже, починаємо готувати млинці на молоці.
Молоко0, 5 л |
Яйця3 шт. |
Цукор2 ст. л. |
Сіль1/4 ч. л. |
Сода1/4 ч. л. |
Пшеничне борошно1,5 склянки |
Рослинна олія2-3 ст. л. |
1
Спочатку у глибоку тарілку вбиваємо яйця. А також паралельно відмірюємо необхідну кількість молока.
2
Тепер у яйця відправляємо цукор і перетираємо їх разом. Молоко в цей час потрібно трішечки підігріти.
3
Приблизно 100 мл теплого молока вливаємо у яєчну суміш.
4
Через сито у тісто просіюємо борошно. Його також можна просіяти попередньо ще раз. Завдяки цьому млинці будуть ніжнішими та смачнішими.
5
Далі в суміш додаємо трішки соди і все тісто вимішуємо до однорідного стану.
6
Виливаємо решту теплого молока і вимішуємо тісто доти, доки воно не стане однорідним. Після цього відправляємо його в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб воно відстоялося.
7
Дістаємо тісто з холодильника і вливаємо в нього 2 або 3 столові ложки олії. Усе гарненько перемішуємо.
8
У сковорідку наливаємо трішки олії та розтираємо її серветкою по всій поверхні.
9
Розігріваємо сковорідку і вливаємо ополоником тісто, рівномірно його розподіляючи по всій поверхні.
10
Перевертаємо млинець на другий бік і підсмажуємо до золотистого кольору.
11
З усього тіста смажимо млинці аналогічним способом.
12
З приготовлених смачних та запашних млинців можна створити солону закуску або солодкий десерт. Їх також можна вживати самостійно під час чаювання.