Догори
Дати відгук

Американська торговельна палата в Україні закликає розблокувати реєстрацію пестицидів і хімікатів

Американська торговельна палата в Україні закликає Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів відновити процес державної реєстрації пестицидів та агрохімікатів

2 хв на прочитання30 Липня 2020, 16:43
pixabay pixabay
Поділитись:

Міжнародний агрохімічний бізнес, що працює в Україні, занепокоєний ситуацією, що склалася навколо реєстрації пестицидів та агрохімікатів. Про це йдеться в заяві Американської торговельної палати в Україні.

Відомо, що процес державної реєстрації призупинено протягом більше ніж двох місяців. З огляду на сезонність роботи для компаній агрохімічного бізнесу важливою є вчасна державна реєстрація пестицидів та агрохімікатів.

"Вчасна реєстрація – один із ключових факторів для забезпечення сільськогосподарських виробників якісною та інноваційною продукцією, яка водночас є запорукою високого та безпечного урожаю", - ідеться у заяві організації.

Зазначається, що за результатами засідання Науково-експертної ради з питань реєстрації пестицидів та агрохімікатів  (травень 2020 року) було рекомендовано до реєстрації більше 100 препаратів. Проте Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, внаслідок процесів реорганізації системи центральних органів виконавчої влади, досі не було прийнято рішення щодо їхньої державної реєстрації.

"Як наслідок, більше 100 інноваційних препаратів залишаються не внесеними до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. Без їх внесення до цього Державного реєстру українські та міжнародні імпортери й виробники засобів захисту рослин не можуть розпочати процес ввезення та вчасного забезпечення аграріїв значною кількістю препаратів нового покоління, що призводить до фінансових втрат як представників сумлінного бізнесу, які не можуть реалізувати свою продукцію, так і Державного бюджету через недонадходження податків та митних платежів", -  переконані в АТП України.

В організації звертають увагу на ймовірні наслідки  затримки із державною реєстрацією пестицидів та агрохімікатів. Зокрема, суттєве погіршення якості та безпечності сільськогосппродукції  та збільшення попиту на фальсифіковану продукцію.

Відомо, Європейська Бізнес Асоціація звертала увагу на дану проблему та наголошувала, що  існує загроза продовольчій безпеки держави через можливе зниження кількості, якості та, найголовніше, безпечності урожаю сільськогосподарської продукції.

Раніше про те, що в Україні зупинили реєстрацію пестицидів,заявила одна з аграрних спілок.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
У річках Буковини підійметься вода до метра
Через опади у річках Буковини підійметься вода до метра
1 хв на прочитання58 хвилин тому
На водоймах Одеської області встановлено 1 000 нерестових гнізд
На водоймах Одеської області встановлено 1000 нерестових гнізд (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Незаконна рубка лісу Судитимуть Шкода довкіллю
Нарубали на 900 тисяч гривень: на Буковині судитимуть експосадовця лісового господарства
1 хв на прочитання2 години тому
Небезпечні відходи Правила утилізації Міндовкілля
Одна акумуляторна батарея наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості, — Міндовкілля
3 хв на прочитання3 години тому
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання4 години тому
Зросте рівень жиру в крові та ризик розвитку раку: які частини курки краще не їсти
1 хв на прочитання6 годин тому
Всеукраїнський день психолога: модний гіпноз, техніки заспокоєння, дихальні вправи, EMDR-терапія
6 хв на прочитання7 годин тому
В Одесі все частіше на вулицях зустрічаються дикі лисиці: як з ними поводитися у випадку зустрічі
2 хв на прочитання7 годин тому