Догори
Дати відгук

«Альтернативні» засоби схуднення, які не дають результатів: огляд фітнес-тренера

Вони можуть позбавити лише грошей, а не жиру.

3 хв на прочитання10 Жовтня 2021, 17:45
Поділитись:

Фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповідає про «альтернативні» засоби схуднення, від яких худне лише гаманець.

Масаж

Спортсмен говорить, що масаж — процес енергозатратний, отже, сприяє схудненню... масажиста. У клієнта ж масаж може лише підвищити кровообіг в зоні, яку мнуть. Ліполітичних гормонів нема, розщеплення жиру нема, схуднення нема.

Ліпосакція

Єдиний фізіологічний спосіб позбутися жиру — «спалити» його в мітохондріях активних тканин організму, нагадує Віктор Мандзяк. Але є ще ліпосакція.

«На хлопськиий розум ліпосакція — це коли ви приносите свої запаси жиру до хірурга зі словами, заберіть цю гидоту з мене, а він її викачує. Всі щасливі... крім вас. Хоча ви теж щасливі, але короткотривало. Ліпосакція — боротьба з наслідками, а не з причиною. Ліпосакція — це коли автівка жере масло як проклята, а ви його постійно доливаєте замість того щоб відвести її на СТО. Вам викачали жир, а причину у вигляді переїдання не забрали. Зайва вага вернеться гарантовано», — говорить Віктор Мандзяк.

Обмотування харчовою плівкою чи теплий одяг

Коли, прагнучи схуднути, люди виконують кардіосесії, обмотавшись харчовою плівкою або одягнувшись у теплий одяг, то після такого тренування ваги справді показуватимуть мінус кілограм-другий. Фітнес-тренер пояснює, що це відбувається тому, що додатковий одяг і харчова плівка підвищують пітливість.

«Схуднення — втрата зайвого жиру, не води. Більше того, якщо ви з потом втратите 2 літри води, будьте певні, опісля дві літри і вип'єте», — говорить Віктор Мандзяк.

Ліполітики

Тренер нагадує, що в кожного з нас є «проблемні зони» — місця, де жир активно відкладається і які не хоче покидати. Це детерміновано генетично, і зв'язано з рецепторами адреналіну — якщо в певній зоні багато альфаадреналових рецепторів, ця зона буде проблемною.

«Нам обіцяють забрати жир з проблемних зон за допомогою ін'єкцій так званих ліполітиків (ліполітик означає розщеплювач жиру). Препарат розщеплює жир, і увага, ми його видзюрюємо. Жирна сеча — це щось нове. Вдаймо, що повірили. ОК, розщепили зайвий жир, і що далі? Нестачі енергії нема, ми ж не на дієті і кінцівками не мотиляємо (навіщо нам це все, коли є чудо-процедура). А буде ось що: жир поплаває-поплаває по кров‘яному руслі, і вернеться назад, саме туди, в проблемну зону, бо там багато альфарецепторів», — пояснює Віктор Мандзяк.

Пресотерапія

Фітнес-тренер нагадує, що жир не можна вичавити абощо, тому костюм, який буде здавлювати ваше тіло, не допоможе — після декількох процедур клієнт зрозуміє, що схуд лише його гаманець.

Кріоліполіз

Певну ділянку тіла охолоджують, від чого людина має худнути — мовляв, під дією холоду організм шукає резервне джерело енергії, активується жирова тканина, білий жир перетворюється на бурий, який виводиться з організму протягом 30 днів. Спортсмен наголошує, що насправді на обігрів тіла витрачається не так уже й багато енергії. Крім того, утворення бурого жиру — вкрай неспішний процес. І, знов-таки, жир не може вивестись з організму, він мусить згоріти, білий чи бурий.

«Наша біда в тому, що ми не хочемо напружуватись, ми рухаємось шляхом найменшого супротиву, не усвідомлюючи банальну істину: без зусиль результат неможливий. На цій нашій особливості паратизували, паразитують і паразитуватимуть. Пам'ятайте, зусилля результат», — узагальнює Віктор Мандзюк.

Окрім того, фітнес-тренер радить, як перестати переїдати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин
20 квітня - Всеукраїнський день довкілля
2 хв на прочитання27 хвилин тому
Браконьєр Збитки державі Риболовля
На Одещині викрили браконьєра, який завдав збитки державі на суму більше мільйона гривень
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Мангал із цегли власноруч (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Чи можна мульчувати рослини тирсою: ось що радять досвідчені садівники (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора