Є чимало рецептів аджики, серед яких — рецепт аджики, яку взагалі не треба піддавати термічній обробці.
Інгредієнти:
помідори — 1 кг;
солодкий болгарський перець (бажано червоний) — 1 кг;
часник — 500 г;
перець чилі — 1 пачка (20 г);
сіль — 3 ст. л.;
сушений корінь петрушки — 100 г.
Приготування.
Перекрутити на м'ясорубці помідори, часник і болгарський перець.
Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати й залишити на добу, періодично помішуючи.
Розкласти в сухі, стерильні й охолоджені скляні банки, зберігати у холодильнику.
Також ми розповідали про легкий рецепт аджики з помідорів та не класичний, але дуже смачний рецепт аджики на зиму.