Догори
Дати відгук

Аджика на зиму: рецепт не класичний, але дуже смачний

Можна приготувати аджику просто і швидко.

1 хв на прочитання15 Серпня 2022, 07:25
Поділитись:

Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть із макаронами дуже смачно.

Інгредієнти на 12 півлітрових банок:

помідори — 5 кг;

цибуля — 1,5 кг .;

перець болгарський — 1,5 кг;

цукор — 2,5 склянки;

сіль — 2,5 ст. л.;

перець чилі мелений — 3 ст. л;

гірчиця суха — 6 ст. л.

Приготування.

Помідори нарізати середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.

Так само, великими шматочками, нарізати перець і цибулю. Перемолоти все на м’ясорубці. Додати сіль, цукор, перець чилі та суху гірчицю. Тепер залишилося все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.

Розлити все по стерилізованих банках, закрутити кришками, перевернути догори дном і закутати. Нехай остигають якомога довше. Через тиждень можна їсти.

Також ми розповідали про холодну заправку з перцю: простий рецепт із двох інгредієнтів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.