Абрикосове варення з мигдалем: несподівана ніжність

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Tatianachizganova.com/

Ідеальне поєднання солодкості та ніжного горіхового аромату.

Це варення не лише смачне, а й дуже ароматне завдяки додаванню мигдалю. Воно чудово підходить для тостів, млинців або як самостійний десерт до чаю.

Інгредієнти.

стиглі абрикоси — 1 кг;

цукор — 1,2 кг;

мигдаль (очищений) — 150 г;

вода — 100 мл;

лимонна кислота — ½ ч. л.

Приготування.

Абрикоси помити, розрізати навпіл та видалити кісточки.

Скласти абрикоси у каструлю, засипати цукром і залишити на 4-5 годин, щоб вони пустили сік.

Додати воду і довести до кипіння на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Варити 15 хвилин.

Зняти з вогню і залишити на 8-10 годин. Повторити процес ще двічі, щоразу доводячи до кипіння і варячи по 15 хвилин. Це допоможе абрикосам зберегти форму.

Мигдаль залити окропом на 5 хвилин, зняти шкірку. Обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.

В останній раз за 5 хвилин до готовності варення, додати мигдаль і лимонну кислоту.

Гаряче варення розкласти по стерилізованих банках і закатати.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: