Це варення не лише смачне, а й дуже ароматне завдяки додаванню мигдалю. Воно чудово підходить для тостів, млинців або як самостійний десерт до чаю.
Інгредієнти.
стиглі абрикоси — 1 кг;
цукор — 1,2 кг;
мигдаль (очищений) — 150 г;
вода — 100 мл;
лимонна кислота — ½ ч. л.
Приготування.
Абрикоси помити, розрізати навпіл та видалити кісточки.
Скласти абрикоси у каструлю, засипати цукром і залишити на 4-5 годин, щоб вони пустили сік.
Додати воду і довести до кипіння на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Варити 15 хвилин.
Зняти з вогню і залишити на 8-10 годин. Повторити процес ще двічі, щоразу доводячи до кипіння і варячи по 15 хвилин. Це допоможе абрикосам зберегти форму.
Мигдаль залити окропом на 5 хвилин, зняти шкірку. Обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
В останній раз за 5 хвилин до готовності варення, додати мигдаль і лимонну кислоту.
Гаряче варення розкласти по стерилізованих банках і закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.