Догори
Дати відгук

5 продуктів, від яких якість Вашого кишківника суттєво знижується

Адже кишківник чималою мірою відповідає за імунітет.

3 хв на прочитання28 Листопада 2022, 11:15
Поділитись:

Неправильне харчування та малорухливий спосіб життя все частіше стають причиною серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту. Лікарі б’ють на сполох: з кожним роком зростає кількість людей, у яких діагностуються серйозні захворювання шлунково-кишкового тракту. 

Причому середній вік хворих значно знизився за останні п’ять років. Основними факторами, що призводять до хвороб ШКТ, на думку лікарів, є неправильне харчування (у тому числі зловживання фаст-фудом) та малорухливий спосіб життя.  Понад те, поступово список проблем зі здоров’ям розширюється. Наприклад, у лідерах захворювань, що відчутно знижують якість життя, з’явилися захворювання кишківника. Їх діагностують навіть у підлітків, котрі ще 3-4 роки тому не мали жодних проблем зі здоров’ям. Адже кишківник чималою мірою відповідає за імунітет. На думку медиків, щоб не знати проблем із цим органом, потрібно раз і назавжди виключити зі свого раціону наступні п’ять продуктів. Ну, або скоротити їхнє споживання.

Не їжте це! Які саме продукти несприятливо впливають на мікрофлору кишківника? Це:

Алкоголь. Чим міцніший алкоголь, тим сильніше він шкодить нашому організму. Кишківник любителів міцних напоїв просто не здатний всмоктувати всі корисні речовини та елементи, які містяться в їжі. Як результат: створюються передумови розвитку раку кишки. Якщо повністю відмовитися від випивки поки що не виходить, слід хоча б перейти на легші напої. Наприклад, вино. Хоча і воно у великих кількостях або при регулярному вживанні також є корисним для здоров’я.

Червоне м’ясо. У натуральному вигляді найшкідливіше червоне м’ясо. Воно важко перетравлюється, що створює додаткове навантаження на кишківник. В результаті може розвинутись запалення слизової оболонки і на стінках кишки утворюються ущільнення. Дієтологи рекомендують відмовитися від нього на користь риби та морепродуктів. Однак, якщо немає ні бажання, ні сили волі, то зрідка балувати себе та близьких котлетами або стейком можна. Але при цьому слід не забувати про допустимі розміри порцій – не більше 150-200 гр. Інакше постраждає не лише кишківник, а й підшлункова залоза. Не менш небезпечними є і продукти перероблення – сосиски, ковбаси, напівфабрикати. У них містяться небезпечні для здоров’я речовини – нітрозаміни, які здатні викликати рак кишківника.

Солодкі десерти та випічка. Англійські вчені встановили, що надмірне споживання цукру в буквальному значенні руйнівно діє на ШКТ людини. Усередині кишківника множаться хвороботворні бактерії, які здатні викликати не тільки онкологію, але навіть хвороби Паркінсона або Альцгеймера.

Покупний майонез. Як і цукор, цей продукт створює ідеальні умови для розмноження у кишківнику небезпечних бактерій. Вони провокують масу неприємних захворювань – від банального розладу травлення до раку кишківника.

Маргарин. До його складу часто входить лінолева кислота, яка є частою причиною виразкових колітів. Якщо не звертати увагу на ознаки нездоров’я (болі в животі, бурчання, підвищене газоутворення тощо), то вони ризикують перетворитися на серйозніші проблеми, вирішувати які доведеться вже в стаціонарі під наглядом досвідчених лікарів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Всеукраїнська акція Дуби Шевченка єднають Україну
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання40 хвилин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитаннягодина тому
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання3 години тому
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання5 годин тому
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання5 годин тому
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання6 годин тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання7 годин тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання7 годин тому