Догори
Дати відгук

5 продуктів, у яких більше вітаміну С, ніж в апельсинах

Вітамін С відіграє важливу роль у покращенні імунітету.

2 хв на прочитання13 Лютого 2021, 19:50
Вітамін С відіграє важливу роль у покращенні імунітету. Вітамін С відіграє важливу роль у покращенні імунітету.
Поділитись:

Зміцнення та підтримка імунітету є одним із головних пріоритетів з моменту початку пандемії коронавірусу. Хоча здорове харчування та фізичні вправи – це найкращий підтримувати свою форму ті здоров’я, добавки, такі як вітамін С, також можуть відігравати важливу роль у покращенні імунітету.

Та незважаючи на те, що на ринку доступно багато добавок, завжди найкраще отримувати поживні речовини з харчових джерел, пише  ETimes.

Коли мова йде про вітамін С, першим продуктом, що спадає на думку, є апельсин. Однак, існують продукти, які можуть забезпечити вас значно більшою його кількістю. Ось 5 продуктів, у яких міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах:

Полуниця. В одній чашці полуниці міститься близько 87,4 мг вітаміну С. Крім того, полуниця забезпечить вас великою кількістю фолієвої кислоти та інших сполук, що сприяють здоров’ю серця.

Цвітна капуста. Незалежно від того, смажена вона або приготована на пару, вживання невеликої головки цвітної капусти забезпечить вам 127,7 мг вітаміну С, а також 5 грамів клітковини та 5 грамів білка.

Ананас. Ананас містить бромелаїн, травний фермент, який допомагає розщеплювати їжу та усуває здуття живота. Бромелаїн діє як природний протизапальний засіб, який допомагає швидше відновитися після важких тренувань. Одна порція ананаса містить 78,9 мг вітаміну С.

Броколі. Броколі має протизапальні властивості. Одна порція цього хрестоцвітного овоча містить 132 мг вітаміну С і велику кількість клітковини.

Червоний болгарський перець. Червоний болгарський перець низькокалорійний і багатий на різні поживні речовини. Серед іншого, він має позитивний вплив на наш настрій. 100 грамів червоного болгарського перцю містить близько 127,7 мг вітаміну С.

Брюссельська капуста. В першу чергу вона відома своїми протираковими властивостями. Брюссельська капуста багата на клітковину та фітонутрієнти. При цьому в одній порції цього овоча міститься  близько 74,8 мг вітаміну С. Якщо вам не подобається гіркий смак брюссельської капусти, ви можете трохи посмажити її, це надасть їй солодкуватого смаку.

Нагадаємо, зміна раціону впливає на фізичні та розумові здібності, тож деякі напої і продукти харчування здатні посилити роботу мозку. А значить, допоможуть захиститися від вікових проблем з пам'яттю. Саме тому медики назвали шість продуктів, що поліпшують розумові здібності.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Найбільший металургійний комбінат України хоче розмістити на своїй території малий модульний реактор
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: balinskyy.vladislav / facebook
На Одещині знову масова загибель бджіл: пасічники звинувачують агрофірми
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Reuters
Українські енергетики відновили лінію живлення Запорізької АЕС, пошкоджену обстрілом
1 хв на прочитання5 годин тому
Гороскоп на 6 липня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 6 липня 2025 року
3 хв на прочитання6 годин тому
Як головна річка України бореться за життя під час війни
3 хв на прочитання8 годин тому
«Повінь, яка буває раз на сто років»: у Техасі загинули щонайменше 24 людини, десятки зникли безвісти (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Міжнародний день Дніпра: свято з присмаком екоциду
2 хв на прочитання12 годин тому
Розкол у відносинах: конфлікт між РФ та Азербайджаном поглиблюється
7 хв на прочитання14 годин тому