Догори
Дати відгук

5 корисних видів чаю для контролю цукру в крові

Експерти виділяють наступні

1 хв на прочитання11 Листопада 2024, 06:34
5 корисних видів чаю для контролю цукру в крові 5 корисних видів чаю для контролю цукру в крові
Поділитись:

Чай не лише забезпечує приємний смак, але й може позитивно впливати на здоров'я, особливо при діабеті та порушеннях обміну речовин. Експерти виділяють п'ять особливо корисних видів:

Зелений чай. Антиоксиданти в його складі допомагають підвищити чутливість до інсуліну та регулювати рівень цукру в крові. Дієтологиня Ерін Палінскі-Вейд відзначає його користь для серцево-судинної системи.

Чорний чай. Завдяки поліфенолам допомагає зменшити коливання цукру після прийому їжі. За словами дієтологині Трісти Бест, покращує чутливість до інсуліну, що сприяє стабілізації рівня глюкози.

Ромашковий чай. Має протизапальні властивості, які знижують рівень цукру в крові та можуть зменшити ризик ускладнень діабету, включаючи проблеми з нервовою системою та нирками.

Чай з гібіскуса. Багатий на антиоксиданти напій, який позитивно впливає на серцево-судинну систему. Тріста Бест підкреслює його здатність знижувати тиск та рівень холестерину – важливі показники для діабетиків.

Імбирний чай. Покращує роботу кишківника та має протизапальний ефект. Дослідження підтверджують його здатність підвищувати чутливість до інсуліну, що особливо важливо при діабеті.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.